• K2

    I seem to have developed some interest towards the K2 theme. After witnessing the use of the theme by ikoko-san, makes me even more curious, so decided to try it on my own. It sure has a lot of features. Some of it are the livesearch “type and wait” and also the “rolling archives” feature. One more thing is the style option where user can select from various “skins” available. Overall I can say that it’s quite awesome, totally evolved from its first version.

     

    As usual I have applied it in my dev page, using the “vader” style. Or you can visit ikoko-san‘s page for a different style implementation of K2 (dunno what style she used and where she get it from). Who knows, maybe I’ll just use this theme in the future…:-D

45 Comments


  1. ejon says:

    weh.. aku pon pakai k2 .. hohoh

  2. ikram_zidane says:

    lama tak datang sini.. theme tu lawa.. kecuali dia nyer title text nyer color je… macam tak sesuai untuk background hitam.

  3. azmie says:

    ejon on May 6, 2006 at 12:35 pm said:

    weh.. aku pon pakai k2 .. hohoh

    a’ah lupa laks..huhu

    ikram_zidane on May 6, 2006 at 12:59 pm said:

    lama tak datang sini.. theme tu lawa.. kecuali dia nyer title text nyer color je… macam tak sesuai untuk background hitam.

    tu salah satu style yg ada dlm k2…aku ske nye ikoko san nyer…tapi tatau lak maner dier dpt…

  4. ejon says:

    style yg mane? bukan skang dia pakai theme ikram punya?

  5. azmie says:

    ader aritu dier pakai k2…ntah pastu dier tukar yg ikram nyer lak…

  6. ejon says:

    aku tau style tu.. kalo nak file dia, msg ym aku

  7. ejon says:

    eh.. dolod sini tros la http://stevelam.org/

  8. gie says:

    ah…gile laa…sumer theme baru nak lancar…jeles2…

  9. azmie says:

    ejon: thanx…

    gie: ko nyer tu tak setel2 lagi ker?

  10. gie says:

    tak setel lagi laaa…tros off seber tu…antu betol….aku pun tak tau nak buat camne…data selamat…cume,connection je takde…

  11. azmie says:

    erk, aku rase baik ko mintak refund ajerlar…carik hosting lain…depa tu kira tak bagus tu…banyak sgt prob takleh handle…

    eh gie, join WBC ler, baru bukak balik…:-D

  12. ejon says:

    gie on May 7, 2006 at 10:36 am said:

    tak setel lagi laaa…tros off seber tu…antu betol….aku pun tak tau nak buat camne…data selamat…cume,connection je takde…

    bkan kakak ko kata yg seber tu nak up balik dalam minggu depan pastu dia bagi free tambah 2 bulan

  13. ejon says:

    ceh.. mmg totally free pon.. :-?

  14. azmie says:

    aritu kater 2 minggu lagi…itupon aku ingat dlm minggu lepas ler kot…tungguler lagi seminggu tengok camner…

  15. gie says:

    hahaha…seber tu kiok terus…tak up lagi dah….skang tak tau camne…pihak hosting nak cari plan lain…pakage lain…aku tak kisah down baper lame pun..sebab sponser…hohoho…tapi,minta2 cepat laaa…tension gak… :d

  16. azmie says:

    ooo aku ingat dah bayo ker per…abes domain name tu per citer? sponsor gak ker?

  17. abah says:

    gelapnyergh theme ituhh kena modify sket la kan 8-|

  18. c4stello says:

    patut cam pernah tengok rupanya K2 theme… aku pernah guna 3K2, 3 column punya lawo gak ;)

  19. Zeo says:

    Macam kenal je theme tu.:malu

  20. ejon says:

    huhu.. dah mmg ko yg buat, mmg la ko kenal huhuh

  21. azmie says:

    abah on May 7, 2006 at 3:40 pm said:

    gelapnyergh theme ituhh kena modify sket la kan 8-|

    namer theme tu vader..mungkin sebab tu gelap kot…dark evil type…huhu

    c4stello on May 7, 2006 at 5:42 pm said:

    patut cam pernah tengok rupanya K2 theme… aku pernah guna 3K2, 3 column punya lawo gak ;)

    tu ler…mungkin pasni nak pakai 3 column nyer…

    Zeo on May 7, 2006 at 8:14 pm said:

    Macam kenal je theme tu.:malu

    cam kenal ek…huhu…weh buat ler lagi style yg besh2…

    ejon on May 8, 2006 at 12:34 am said:

    huhu.. dah mmg ko yg buat, mmg la ko kenal huhuh

    zeo mmg camtu…

  22. c4stello says:

    per2 hal 2 column juga yang best :d

    p/s : mana shout!? disable eh!?

  23. azmie says:

    c4stello on May 8, 2006 at 3:43 pm said:

    per2 hal 2 column juga yang best :d

    p/s : mana shout!? disable eh!?

    heavily spammed…tak tahan siot…

  24. ikoko says:

    assalamualaikum..

    erm.. azmie, kalau ko nak style K2 cam aku tu, ko search “trueblue K2” or “FULLBLUE K2” kat google, sebab aku tak hafal dia nye url..

    erm.. tapi aku tatau ar nape ada “error on page” , bila bukak guna INTERNET EXPLORER.. erm..

    kena bincang kat WBC la kalo gituh.. :D tak sabarnye nak balik umah.. nak kecoh-kecoh dan terkocoh-kocoh kat WBC.. meoww

  25. thefoxers says:

    you such creative…comment mine:malu

  26. ikoko says:

    er… awak awak.. nanti… bleh tak awak buatkan kita header.. header awak comey arr.. kita berkenan ar.. ;) :x

  27. azmie says:

    ikoko on May 8, 2006 at 10:04 pm said:

    assalamualaikum..

    erm.. azmie, kalau ko nak style K2 cam aku tu, ko search “trueblue K2” or “FULLBLUE K2” kat google, sebab aku tak hafal dia nye url..

    erm.. tapi aku tatau ar nape ada “error on page” , bila bukak guna INTERNET EXPLORER.. erm..

    kena bincang kat WBC la kalo gituh.. :D tak sabarnye nak balik umah.. nak kecoh-kecoh dan terkocoh-kocoh kat WBC.. meoww

    dah dapat, si ejon kasi aritu :d

    thefoxers on May 8, 2006 at 10:04 pm said:

    you such creative…comment mine:malu

    thx thefoxers, that goes the same for u too :d

    ikoko on May 8, 2006 at 10:07 pm said:

    er… awak awak.. nanti… bleh tak awak buatkan kita header.. header awak comey arr.. kita berkenan ar.. ;) :x

    erk header tu cekup dari wallpaper anime jer…tapi kalu nak kita watkan tarak hal…
    :d

  28. c4stello says:

    klu gitu wat kan header aku 1 wahai cik azmie :p

  29. azmie says:

    c4stello on May 9, 2006 at 12:23 pm said:

    klu gitu wat kan header aku 1 wahai cik azmie :p

    :-&:-&

  30. ikoko says:

    alerhai.. beshnye.. nanti kita deal yee incik azmie..:joget sukanya saya…

  31. c4stello says:

    uiks… dgn pompuan laju jer eh azmie!? dgn aku tak mo ka :p

  32. azmie says:

    ikoko on May 9, 2006 at 5:08 pm said:

    alerhai.. beshnye.. nanti kita deal yee incik azmie..:joget sukanya saya…

    :joget:joget

    c4stello on May 9, 2006 at 5:23 pm said:

    uiks… dgn pompuan laju jer eh azmie!? dgn aku tak mo ka :p

    :d;)

  33. Zeo says:

    ikoko on May 8, 2006 at 10:04 pm said:

    assalamualaikum..

    erm.. azmie, kalau ko nak style K2 cam aku tu, ko search “trueblue K2” or “FULLBLUE K2” kat google, sebab aku tak hafal dia nye url..

    erm.. tapi aku tatau ar nape ada “error on page” , bila bukak guna INTERNET EXPLORER.. erm..

    kena bincang kat WBC la kalo gituh.. :D tak sabarnye nak balik umah.. nak kecoh-kecoh dan terkocoh-kocoh kat WBC.. meoww

    error tu kacang je nak fix. Bukak js/rollingarchives.js.php line 40 dan 128 tukar null ke ”

  34. azmie says:

    zeo rolling archives tu leh apply kat theme yg bukan k2 tak? menarik ler fungsi tu…

  35. ejon says:

    ngaa.. aku yg pakai K2 pon masih tatau camna nak pasang rolling archives :(

  36. Zeo says:

    boleh jer, ari tu ade org upah ako suh pasang kat kubrick hahaa.

    Rolling Archives tak de kat r167. Grab latest build kat http://zeo.unic.net.my/k2/

  37. azmie says:

    erk, upah ko? baper dier bayo tu?

  38. c4stello says:

    ko tuko gravatar rate to G

  39. azmie says:

    akunyer gravatar mmg dah default G ler c4stello…

  40. c4stello says:

    ermm… pelik nape gravatar aku tak kuar kt blog ko :-/

  41. azmie says:

    ntahler…ko ader update gravatar ko ker? kat site lain ader kuar ker image gravatar ko?

  42. ikoko says:

    erm.. aku masih tak dapat settle kan error kat page aku tu.. erm..

    sgt sedey..

    ” atau `’ ?

  43. ikoko says:

    ke ‘’ .. huwaa.. sgt tak faham.. camner nak settle ni.. :(

  44. azmie says:

    erk soriler cik ikoko sy tk dpt nak menolong…tanyer direct terus ker zeo ler…dier lebih tau…

  45. ikoko says:

    erm.. tanya zeo.. takut la… meremang bulu roma.. :( takot nak tanya dia…

    erm.. azmie… ada error jugak la… page ko(silverline)..

    aku view guna IE7..

    tapi, zeo punyer page, view guna IE7.. ok je.. huwaa.. sangat sedey..

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p