• camner ek?

    Adalar agak-agak dlm 1-2 bulan lepas aku mengrenovate bhg dapur rumah aku kat serdang ni, juga bhg bilik air aku (ada 2 bilik air, 2-2 soh renovate balik), and it cost about RM9K gak ler…(cam RMK9 ler plak), re-tiling balik dinding utk sumer bhg yang direnovate, dengan tiling baru, dan juga tukar cermin tingkap dapur ngan yang baru, berserta gril baru dan awning yang baru…sekarang ni, dah lebih kurang 99% dah siap, sumer dah pasang…tinggal 1% lagi, sampah yang ditinggalkan kat bhg belakang rumah hasil renovation untuk diclearkan dan juga ader sedikit bhg tiling yang tidak diplaster sepenuhnyer.

    Sekarang ni yang aku bengang giler nyer, kontraktor yang aku soh buat ni memacam bagi alasan nak tangguhkan keje dier ni, alasan dier “nanti ler sket jer lagi keje tu nnt aku buat ler”. And I have already paid him in full. Shitty kontraktor! kesoyarou!!! Janji aritu seminggu ajer patut siap, sekarang ni? aku rasa dah 2 bulan or lebih kot…betul ler kalu panggil kontraktor melayu ni buat keje…lau ya…duit mau cepat, keje mau siap lambat…sebelom ni, tiap-tiap hari mesti telefon, mintak duit nak beli barang ler, nak bayar deposit ler, nak bayar gaji budak ler…aku bagi…pasal aku percaya kat dier soh buat kasi siap sumer…dah dapat duit sumer, jadi terbalik lak, aku lak yang hari-hari kene telefon tanyer biler nak siap….memang bengang aku dibuatnyer!…X(

    agak-agak ler camner nak paksa budak ni soh buat keje? aku tau sepatutnyer aku kene gantung payment, tapi kalu aku tak bayar, dier tanak buat keje lak…pening…pening…sambil nyanyi lagu pening nyanyian ezlynn & m.david sparkle….8-X

20 Comments


  1. zyrin says:

    hi… just bloghopping. err… mungkin sebab tak biasa berurusan dengan kontraktor, tapi bukan selalunya memang kita tak bayar penuh sampai kerja yang patut dibuat tuh siap sepenuhnya, ke? sort of like an incentive for him to complete the job?

  2. azmie says:

    well sepatutnyer camtu ler, i was stupid enough to pay him in full…kalu ikutkan hari ader balance lagi RM1k…tapi dier mai sweet talk, dan saya lak tanak lengah2 kan lagi so baya jerlar abes…:(

  3. Zeo says:

    Panggil Karam Singh Walia dan TV3 kohkoh

  4. aph says:

    Haha kesian.Tu la kontraktor melayu.malas ehehehe.Cara dier? senang jek sebarkan kat orang ramai jangan pakai kontraktor tuh…:)>- (long term way):d

  5. azmie says:

    Zeo on April 10, 2006 at 3:22 pm said:

    Panggil Karam Singh Walia dan TV3 kohkoh

    karam singh watpe…dier part alam sekitar bole ler…/:)

    aph on April 10, 2006 at 6:22 pm said:

    Haha kesian.Tu la kontraktor melayu.malas ehehehe.Cara dier? senang jek sebarkan kat orang ramai jangan pakai kontraktor tuh…:)>- (long term way):d

    begituler gamaknyer…tapi sedap ler dier dah sebat duit aku dulu…

  6. winter says:

    ko bole sue dier kalau ko ade buat valid contract ngan dier sebelum ni.. huhu. (mentak2 ler amik law sem ni..:D )

  7. azmie says:

    all I have was some dumb receipt as proof that he’s receiveng money from me for renovation…so dumb he wrote in the particulars part as “Rife Rumah” (repair rumah ler)…/:)

  8. winter says:

    woo yeke..

    actualy aku sendiri pun penah kena time duduk dekat Klang dulu, dah dekat nak siap die asyik kasi alasan je takmo abiskan.. last2 bapak aku tile sendiri je bilik ari tu ngan dapur sikit..wahhahaha

  9. azmie says:

    ic…abes maser tu bapak ko dah bayar abes ker? aku pon ingat nak wat camtu…tapi bila dipikir balik aku nak desak gak budak tu suruh abeskan gak…sesedap jek balun duit tapi tak siapkan keje…tengok ler dlm minggu depan ni camner…

  10. abah says:

    Mengikut law of contract, ko leh saman dier gih high court dan kenakan apa yg dipanggil – injunction ( court order ) :| ( mementangla hamek cyber law sem nih )

  11. zyrin says:

    apa kata tiap-tiap hari call dia? atau tiap-tiap hari dok tercongok depan opis/rumah dia? buat ala-ala stalker gitu.

  12. azmie says:

    abah on April 11, 2006 at 8:00 pm said:

    Mengikut law of contract, ko leh saman dier gih high court dan kenakan apa yg dipanggil – injunction ( court order ) :| ( mementangla hamek cyber law sem nih )

    huhu…high court? nak bayar duit lawyer satu hal ler plak…

    zyrin on April 11, 2006 at 8:01 pm said:

    apa kata tiap-tiap hari call dia? atau tiap-tiap hari dok tercongok depan opis/rumah dia? buat ala-ala stalker gitu.

    yeah I intended to do that…bagi masa seminggu kat dier ni, psl tepon dier aritu kata dier kat penang…next week kalu tak start finishing the job akan di stalk baik punyer…>:)

  13. Wizurai says:

    susah la kalo ko dah byr full payment kat dia…
    tp takde la sampai nak kena pi high court…
    ko boleh adu kat Tribunal Pengguna a.k.a TTPM…

  14. azmie says:

    erk bole ker aku kalu nak wat camtu? pasal dier ni bukan ader kelas nyer kontraktor pon…cam kontraktor kelas A,B,C dan so on tu…

  15. Wizurai says:

    ni kire tak masuk mana² kelas waima kelas F la nih…

  16. azmie says:

    begituler gamaknyer…:(

  17. derang nie untung gegila…

    4 taun lepas… aku yg tipu tokey cina tu ( cina x skolah )

    renovate umah ( depan, belakang & tambah 2 bilik atas ) sumer RM35K…
    pergh mahal gila… dah tue klu korang tgk mmg x puas hait punya la… serba x cantik :-w

    last² gaduh² tolak sana tolak sini… dpt kurangkan hampir RM7K… aku bayo RM28K jer

    derang nie mmg nak kena main… sebelom derang mainkan kita :)>-

  18. azmie says:

    aiyak aku ingat cina yg repair bagus…skali ader gak yg camtu…seumur idup keluarga aku ler, dah 3 kali kene tipu ngan kontraktor melayu….aku nyer ni yg kali ke 3 ler…x(

  19. neeziee says:

    wuyyo upgrade umah.. :o

  20. azmie says:

    bukan upgrade ler, renovate yg sedia ada jer…

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p