• goodbye

    this is sad…salah sekor kucing aku mati kene langgar kete pagi tadi…refer sini kalau nak tau kucing maner satu…memula perasan dier main-main kat belakang masa aku tengah bukak pintu belakang kedai (ada back alley)…, pastu aku masuk bilir air sat, aku perasan ader kete lalu seblom masuk bilik air tu, kuar2 ajer aku dengar bunyi burung gagak tengah bising, skali check kucing aku tengah meronta-ronta atas jalan, kene langgar kot kepala, situasinye takyah ler aku nak citer kan, sungguh menyayat hati. lebih kurang 1 minit pastu terus tak gerak dah…:( tapi ikutkan mende ni dah bese berlaku kat aku selama aku bela kucing kat sini…kebanyakan mati pon pasal kene langgar kat kepala…:(

    alhamdulillah dah selesai tanam tadi…dah takder geng nak gurau senda untuk kucing aku sekor yang tua ni…:(

10 Comments


  1. neeziee says:

    aku penah tolak kereta ayah aku sbb nak basuh skali “krup” tergelek pale kucing aku.dia tido bawah kereta.aku bunuh kucing aku sendiri :((

  2. azmie says:

    isk…kesiannyer…tapi bukan salah ko neeziee…ko tatau dier dok bawah tu…

  3. winter says:

    stuff happen dude..

  4. azmie says:

    spt aku katakan sebelum ni…kucing kat tempat aku ni, kalau leh tahan eksiden pastu survive, kire ok ler sampai tua…kalu tak…half way kiok jawabnyer…

  5. dinswok says:

    aku penah tengok kucing aku tengah nazak. Mulut die keluar air, kadang-kadang berbuih. Aku ingat die kene hawar lar. Time die nazak tu… ish ish ish… sedih amat woo.. aku nangis… :(
    (citer time kecik-kecik)

  6. winter says:

    baru kejab tadi lagi seko anak tiger mati, kali ni memang comferm kucing sebelah rumah aku..akak aku nampak dier tengah gonggong anak tigger tu, sib baik sempat selamatkan lagi satu, tu pun dah cedere sikit tapi tak mati.. tingal seko je anak tinger.. :((
    p/s – pasni kalo aku nampak kucing sebelah tu masuk kawasan umah aku aku simbah ngan air.. bodo bangang btol.

  7. azmie says:

    dinswok on March 23, 2006 at 6:29 pm said:

    aku penah tengok kucing aku tengah nazak. Mulut die keluar air, kadang-kadang berbuih. Aku ingat die kene hawar lar. Time die nazak tu… ish ish ish… sedih amat woo.. aku nangis… :(
    (citer time kecik-kecik)

    aku pon penah alami situasi camtu…maser tu kucing 1st aku bela…yg pong tu ler…sedih tgk dier tgh nazak..satu family nangis tu…

    winter on March 23, 2006 at 8:37 pm said:

    baru kejab tadi lagi seko anak tiger mati, kali ni memang comferm kucing sebelah rumah aku..akak aku nampak dier tengah gonggong anak tigger tu, sib baik sempat selamatkan lagi satu, tu pun dah cedere sikit tapi tak mati.. tingal seko je anak tinger.. :((
    p/s – pasni kalo aku nampak kucing sebelah tu masuk kawasan umah aku aku simbah ngan air.. bodo bangang btol.

    jahat tol kucing tu…simbah jer bagi basah kuyup

  8. emptyspace says:

    dulu mase kecik-kecik aku ade kucing yg aku sayang sangat..
    lepas tu mase ayah aku nak pergi kerja..
    die terlanggar kucing kesayangan aku tu..
    langgar kat kepale gak.. aku mase tu tido..
    aku terdengar kucing aku menjerit mase die kene langgar..
    ayah aku tak dgr sbb die dalam keta… aku terbangun..
    aku kuar.. kucing kesanyangan aku terbaring kat tepi pasu..
    tengah nyawa-nyawa ikan, mulutnya berbuih..
    aku tak tahan sedih sangat, aku pun nangis teresak-esak..
    aku sempat belai die di saat-saat die nak mati..
    tak sampai 5 minit lepas tu, dia mati..
    aku tanam dia, pastu setiap malam aku duk tepi kubur dia..
    terkenang saat-saat aku bergurau bersama-sama dia
    2 tahun lepas tu baru aku dapat kucing baru..

  9. azmie says:

    ituler kalau dah langgar kat bhg kepala…dah takleh watpe…that goes the same for other vital internal organs…

    ader sekor kucing aku bela dulu, namer dier putih…kene langgar bhg kaki belah depan, pastu takleh watpe pasal tulang dah patah, doktor kater nak potong, tapi aku kata biarkan sembuh sendiri…lama2 ok, tapi kaki dier bengkok sket…so biler lari tercapik2 ler biler tengoknye…tapi tu story lamer…dier dah lamer mati dah…aku syak pasal kene gigit anjing…:(

  10. alin says:

    aku pun dulu aadergak bela kucen nih.comey ngat:d:d
    tapi dah lame mati.:((
    mase
    tuh malampasar minggu.maybe org yg nak g pasar malam tuh yg langgar dier kot

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p