• old skool

    Normal, thats’ my life have always been…cumer hari ni aku kene pegi ke pejabat company yang menguruskan hal2 berkaitan income tax company bapak aku…ader appointment, skali biler jumpa memacam dier soh aku buat daa…mostly berkaitan ngan filing management…dem aku sak tang mende ni! selalu biler ader purchase or cash sales, aku cumer sumbat jer segala receipts ngan invoices kat satu kotak, tak sort satu hape pon…sumernyer aku biar bergumpal sampai cukup setahun…last-last pening kepala nak menyusun balik…padan muka aku wakakaka…anyways akan aku try siapkan sebelom minggu depan, cumer susun ajer kan? bukannyer cam kene buat programming ke aper…huhu :-B

    Kebelakangan ni tiap-tiap petang mesti hujan kat tempat aku ni…dan selalunyer disertai ngan angin kuat…kalau hujan taper lagi, tapi biler angin kuat datang melanda…habes huru-hara dibuatnyer…even time aku tengah tulis entry blog ni pon, angin kuat datang sambar dari bahagian belakang kedai…scary experience ler gak…3 in 1…hujan, angin ribut ngan petir sabung-menyabung…terpaksa off skejap pc, sejam kendian baru on balik %-(

    Anyways, normal kehidupan aku seharian, pelanggan datang ngan bermacam-macam jenis kereta, baru & lamer…antara satu pelanggan ni datang ngan satu kereta yang boleh dikatakan klasik…korang penah dengar model jenama Ford bernama Capri? (see pics)

     
     

    As y’all can see…Ford Capri ni kira lebih kurang sama ngan jenama Ford yang lain, yang klasik aku maksudkan, macam Ford Cortina, Escort RS2000 dan juge MK1 & MK2…ada nilai gakler…tapi kereta yang mempunyai 2 pintu sahaja yang dianggap bernilai, pasal lebih menampakkan ke”sport”an nyer…yang bukan tu toksah citerler…actually ader kelab untuk kereta-kereta klasik Ford ni…named Classic Ford Owner’s Club, and bapak aku salah sorang ahlinyer…tiap-tiap tahun ader ler buat event cam konvoi ramai-ramai gi Cherating, Pahang…

     

    Tapi yang nak aku tekankan sekarang nih kat sini, ialah pemilik kereta Capri ni (the one with white shirt)…huhu take a wild guess…sapa dier sebenonyer?

40 Comments


  1. Zeo says:

    mcm karamjit tp yg pasti bkn karam singh walia

  2. azraai says:

    aku rasa pun mcm karamjit

  3. Domz says:

    nampak macam machaaa yg niaga sebelah cc ako nie aje :-w
    Ntah La..:-“

  4. azmie says:

    zeo & azraai bagi jawapan yg sama…aperler si domz ni…macha maner plak ni? /:)

  5. winter says:

    karamjit ke tu?

  6. flowerbunkus says:

    winter on March 15, 2006 at 6:09 pm said:

    karamjit ke tu?

    bkn laa rase aku laa kan mcm sape tuh yg dlm iklam myteam tuh la..klu xsilap laa

  7. ejon says:

    aku rasa azmi la tu lepas mekober :joget

  8. azmie says:

    winter on March 15, 2006 at 6:09 pm said:

    karamjit ke tu?

    agak2 ko? huhu

    flowerbunkus on March 15, 2006 at 6:48 pm said:

    winter on March 15, 2006 at 6:09 pm said:

    karamjit ke tu?

    bkn laa rase aku laa kan mcm sape tuh yg dlm iklam myteam tuh la..klu xsilap laa

    saper lak tu? yg hos rancangan myteam tu ker? bukanler…

  9. azmie says:

    ejon on March 15, 2006 at 9:08 pm said:

    aku rasa azmi la tu lepas mekober :joget

    heh…bukan…huhuhu

  10. azmie says:

    heheh…takder lagi yg nak meneka ker?

  11. CypherHackz says:

    Susun jangan tak susun…

  12. azmie says:

    huh…tak siap susun lagi ni…banyak siot…penin kepala dibuatnyer…[-(

  13. Wizurai says:

    adalah company bapak ko bertaraf ‘sdn bhd’?
    saje tanya sebab ko pergi company secretary kan?

  14. azmie says:

    erk aku rasa bukan…sole proprietor…aper meaning dalam BM ek?

  15. ikram_zidane says:

    eh.. macam kenal je… takkan.. lol.. sorryla.. kalau nak ingat2 orang ni aku memang hampeh sket.. (classmate sendiri pun ramai lagi yg aku tak kenal).. tah2 tu ko kot ??:d:d

  16. azmie says:

    huhu, i’m not as tall as that guy, nor as thin as him…:-“

  17. cake says:

    sape hah? accapan? hah! betul kan.. huhuhuh :o

  18. azmie says:

    hah…accapan? bukan…aku ingat dier rambut afro kan? itu dulu ler…skrg ni tatau style rambut dier camner…huhu

  19. Shaha says:

    bro, gua dah lama mencari ini keleta, mana dapat nih…bleh tolong ushar ker, baper harga dia… kat kampung aku ari tu, ada satu pakcik ni pakai… aku syok gila kat keta dia, satu ari aku balik kg, tak nampak lagi dia pakai keta tu..so aku tanya ngan dia, jawapan yg diberikan amat mendukacitakan….dia jual kat kedai india besi buruk RM 400 jekk,.,,,,uishhhh…. menyesal aku tak tanya awal2… sampai sekarang menyesal tak sudah beb!

  20. MeineEscort says:

    Aku ada ford escort model 1975(MK1 la kot). Ini pemberian mertua aku daaa…Yg bagusnye keta ni 1st hand and always under garage…sbb dia guna keta lain…aku nak bela keta ni…tp senang ke lagi nak maintain ekk..?brp market value?

  21. azmie says:

    Shaha on January 23, 2007 at 9:57 am said:

    bro, gua dah lama mencari ini keleta, mana dapat nih…bleh tolong ushar ker, baper harga dia… kat kampung aku ari tu, ada satu pakcik ni pakai… aku syok gila kat keta dia, satu ari aku balik kg, tak nampak lagi dia pakai keta tu..so aku tanya ngan dia, jawapan yg diberikan amat mendukacitakan….dia jual kat kedai india besi buruk RM 400 jekk,.,,,,uishhhh…. menyesal aku tak tanya awal2… sampai sekarang menyesal tak sudah beb!

    tak perasan ader komen…huhu

    capri mmg susah nak dapat wooo…lebih2 lagi yg good condition…kalau ader pn atas jalan pn yg teruk2…:)

    MeineEscort on February 22, 2007 at 12:06 pm said:

    Aku ada ford escort model 1975(MK1 la kot). Ini pemberian mertua aku daaa…Yg bagusnye keta ni 1st hand and always under garage…sbb dia guna keta lain…aku nak bela keta ni…tp senang ke lagi nak maintain ekk..?brp market value?

    beshnyer hadiah dr mertua tuu…1st hand lak tu…good condition? :D
    nak maintain? bawak ler p bengkel bapak aku…mmg repair kete2 camni…huhu market value? kalau yg 2 pintu, leh sampai rm20k gakler…:)>-

  22. SyahrulHo says:

    nak tanya??..
    ford escort 4pintu mk2 lampu dpn petak 1.3 atau 1.6???

  23. apies says:

    ooookk… bt pengetahuan semua… escort mk-II d malaysia semuanya lampu petak… bila diconvert maka jd ler lampu bulat mcm yg asal iaitu fort escort mexico… bumper depat sesungut pendek.. lampu bulat.. sportrim banana.. kalu kt malaysia bumper dia jd panjang… warna krum.. tp yg mexico stlye bumper warna itam.. escort mk-I 2 pintu 2 1.1 dan yg 4 pintu 2 1.3.. kalu escort rs xsilap 1.6 kot 2 pintu ler dan yg escort gt 4 pintu 2 1.3.. rasa2nya ler..

  24. Amin says:

    Aku ade escort nak buat balik tapi x jumpe spare part die dkt kL dkt mane aku nk Carik

  25. korea says:

    boleh dapat tahu tak dimana area k.l atau selangor ada bengkel untuk repar kereta ford cortina mk3 engine dah convert.. call 0124155591

  26. azmie says:

    dah convert? ker enjin lain ker? pepahal sila contact melalui telefon di 03-77857985 untuk sebarang pertanyaan lanjut ;)

  27. korea says:

    azmie bengkel yg dalam gambar tu kat mana???

  28. korea says:

    apasal tak bleh letak gambar nie
    :p

  29. azmie says:

    kat taman medan, jalan klang lama…nak letak gambar? bole tapi kene pakai html ler :)

  30. azmie says:

    ni gambar kete ko tu ker? cam kat luar malaysia jer…hmmm

  31. korea says:

    tgk no plate laaa
    bang R 8182

  32. azmie says:

    sori lar…maner nak nampak gambo kecik ler… :8

  33. janggut says:

    a’kum
    aku cuma nak tanya kalu ada part ford escort mk1
    kalu nak convert enjin n excell
    part kete pe yg bley tangkap leleh nya…?
    plz eply ASAP

  34. dr.silicone says:

    slm bro n sistah!!! aku ader sbijik capri ngah restore tpi rear lamp xder la plak..sape ader contact lor aku.,pas2 gril dpn ford escort n lampu bulat 2 cmner nk wat? capri aku lampu petak..thanxxxxx!!!!! :eek:

  35. oiiii says:

    karamjit pakai kete mende ek :party: ?

  36. k3bar says:

    Salam kawan-kawan…

    Saya sedang mencari Ford Cortina MK3. kalau boleh biar keta tu running condition,standard mended dan lari straight bukan macam ketam…kalau ada sms saya 013 2940002. tq

    bukhary

  37. dashna says:

    Untuk member yang minat ford cortina mk4..

    Saya nak letgo kerana byk kereta yang ada tak de masa nak bela..body, engine semua tip top.thn 1979..lokasi klang rm4500..call 0102135432dashna

  38. mohd taufik says:

    Google2 jumpa blog ni.. Huhu teringat kereta ford capri 1.3 bapak aku. Puasa ’94 pegi hantar cat utk raya. Bengkel cat tbakar.. abis dgn semua kereta2 skali.. :(

  39. nazrihassan says:

    sy pemilik ford capri sama seperti yang dimiliki oleh karamjit sign (dlm Gambar)… projek tergendala disebabkan susah nak mendapatkan spare part.. Spt lampu, bumper dan sebagainya… mana nak dapt yea…

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p