• old pic, old memories

    mencari buku panduan nombor 8 angka dalam satu kotak ni, dah lamer tersempuk bawah meja tak tersentuh, aku ingat ader lar dekat setahun lebih dah kot. skali terjumpa lar gambar lamer arwah mak aku, tengah bagi makan ikan kembung goreng kat kekucing…huhu…masa tu mungkin dia dalam lingkungan umur 30-40an kot. masa tu kat tempat lamer bengkel kitaorang, kat seksyen 8 PJ, atau pon lebih terperinci, seksyen 8/11…

    memang kitorang bela banyak sangat kucing ler maser tu…ader ler lebih 10 ekor, ingat tak kucing pertama yang aku bela? ala yang namer dier Pong tu? korang leh refer kat sini. well antara kucing-kucing yang tengah diberi makan oleh mak aku tu, ader sekor tu memang dari keturunan dia. kucing jantan laie. namer dier “BUT“…hehe.

    tak ingat apsal bagi namer dier camtu, actually ader tiga ekor anak Pong ni, But, Mut dan satu lagi….aku tak ingat dah namer dier…antara 3 ekor ni, But yang aku paling suka kaco maser kecik dulu. tau tau dier dah beso, paling beso antara sumer kucing kat situ, taiko lak tu…kucing jantan lain sumer takut ngan dier…nak tau maner satu dier, kucing kaler itam putih tu…sori ler takder pic gambo dari depan…

    dan aku ingat camner dier ni payah sangat nak mati, maser tu dier cedera teruk, mulut dier cam dah pecah dan badan luka-luka….tatau ler akibat aper, maser tu aku ingat aku ader kat asrama time tu, dan time tu gak kitaorang diberi notis pindah kluar; dengan kata yang lain…kene halau ngan PBT tak situ (kenangan pahit tu…cam pengemis dibuatnyer mak bapak aku! memang aku akan ingat sampai bila2!!!) aper yang mak ayah aku buat, cuba letak dier kat tempat sejauh mana yang mungkin…tapi camner ntah dier dapat gak datang balik ke kedai, pastu last-last, bagi racun tikus, ingatkan mati ler, TAK MATI GAK!, skali makin baik luka kat mulut dier tu aderler…pastu dibiarkan ajerler…ingatkan dah sembuh ler kot, seminggu pastu jumpa bangkai dier tak baper jauh dari kedai…maka berakhirlah riwayat si But ni…yang adek-beradek dier lain aku tak ingat aper jadi kat depa…aku rasa ader yang hilang dan mati kot…takperler…takder ler depa melilau carik kitaorang biler dah pindah nanti…:(

8 Comments


  1. Aisyah says:

    larh ckp psl kucing plak. hehe~~ I tak pernah bela kucing. my mum tak suker… kih3.. Font nih besar sgtlah. takleh kecikkan ker?

  2. winter says:

    banyaknye kucing.. bestnye kalo bole bela banyak kucing..

    p/s – font besar? biasa je kat pc aku~

  3. azmie says:

    Aisyah on March 6, 2006 at 9:48 pm said:

    larh ckp psl kucing plak. hehe~~ I tak pernah bela kucing. my mum tak suker… kih3.. Font nih besar sgtlah. takleh kecikkan ker?

    pasal kucing…and some of it pasal arwah mak…:d

    erm…font maner yg beso tu?

    winter on March 7, 2006 at 4:19 am said:

    banyaknye kucing.. bestnye kalo bole bela banyak kucing..

    p/s – font besar? biasa je kat pc aku~

    bole kata sepanjang idup aku kat bengkel ni, mmg banyak kucing datang & pergi..

  4. azmie says:

    come to think of it, this is the first time I ever shown my mom’s pic in my blog…:)

  5. ejon says:

    kenangan lalu bagaikan baru saja melewati hatiku..

    terasa cam nak scan gambar2 lama yg menceritakan pelbagai kisah hidup yg mungkin takdpt diungkaikan dgn kata2 (*)

  6. azmie says:

    huhu…time tu aku darjah baper tak ingat…u can see a lil bit of fungus on it…scan jangan tak scan ejon…:joget

  7. Domz says:

    ade skang ni kat umah abg ako bla tucen..
    comey plak..ako yg x ske tucen pon bley ske..
    brat kire2 nak dekat 6 kilo cegitu..

  8. azmie says:

    itu kucing malas nak gerak tu…6 kilo? ape bagi makan nye?

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p