• impot mengimpot

    aku tengah dalam proses impot rss entry dari blog lamer aku. u see aku da start blogging lamer dah, dalam akhir tahun 2003 lagi. masa tu aku nyer domain bukan azmie.net, .com lagi..huhu pastu aku pikir namer tu boring giler, so tuko kepada azmie.net, dan cms blog yang first aku gune time tu, adalah serendipity…ader ler blog dalam nak dekat 2 tahun kot, pastu awal tahun 2005, aku start guner wordpress…so untuk membuktikan aku dah lamer blogging, aku decide nak import ler entry-entry lamer aku dari blog lamer tu…

    tapi aper yang aku dapat tau, aku cumer bole import posts ajer, comment takleh nak import,dier ader dua RSS, satu untuk posts, dan satu untuk comments…tapi kalau aku import RSS untuk comments, dier akan jadi post lak dalam WP aku ni. So aku rasa baik import posts ajerlar…

    lagi satu masalah aku sekarang ni, aku hanya dapat import posts setakat sampai bulan 6 2004 ajer, ntah naper aku tatau, tapi biler aku perhati file rss.php yang aku dah download tu, posting dier sampai Disember 2003, ntah naper biler import sampai setengah jalan jer…so biler balik Serdang nanti aku akan try balik ngan connection streamyx…tengok camner lak nanti…kalu takleh gak, ader sesaper yang expert pasal mende ni leh kasitau camner solution dier?

6 Comments


  1. winter says:

    azmie, ko load file rss.php tu dalam rss reader and export file tu jadi .rss coz dulu aku buat kat blog aniey bole import sampai 400 entries :D

  2. azmie says:

    rss reader? katner leh dapat tu?, aper yg aku buat, aku bukak & view rss entries dlm blog lamer aku, pastu save jer jadi .xml document…bole ker camtu ek?

  3. Wizurai says:

    ha’ah.. dulu ko guna serendipity…
    aku ingat lagi…

  4. azmie says:

    huhu those were the days…

  5. azmie says:

    latest skrg ni aku wat,

    aku try potong content dlm rss file tu, kesudahan aku dpt yg bulan mei aje, tapi tak cukup 100%

  6. azmie says:

    yeah aku dah pon berjaya import 100%, and re-categorized the posts…cumer comment jerk taktau camner nak import…huhu

Trackbacks/Pingbacks

  1. my sincere apologies to PPS « Azmie.net

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p