• Anime Marathon

     

    Memandangkan aku tak dapat nak online dalam masa 3-4 hari kebelakangan ni, so aku abeskan ler maser untuk menonton anime yang telah siap aku download…antaranya citer Shaman King. Lamer gak nak download sumernyer, total 64 ep…tak ler banyak maner, tapi pasal kurang seeder menyebabkan agak lembab nak siap…tapi takper aku dah pon berjaya download sumer…finally…dan dah abes menonton citer nih…petang semalam…;-) non stop watching anime marathon kiranyer…huhu~

    Ok aku citer sket ler pasal Shaman King ni, mengisahkan seorang budak bernama Asakura Yoh, yang mempunyai kebolehan istimewa, dan ini dipanggil sebagai ‘Shaman’ atau istilah dalam BM, pawang…(~kot..?), dari permulaan citer ni dier berjumpa seorang budak biasa bernama Manta dan dari situ start persahabatan depa, yang lama kelamaan dalam citer ni bertambah kawan-kawan satu persatu jadi satu group…yang kendiannyer akan mengikuti satu adventur untuk menyertai satu pertandingan ni yang dinamakan “Shaman Fight”…dimana orang yang ada kebolehan istimewa ni berlawan untuk menjadi Shaman King….kira yang terhebat ler ni…

    Istimewa yang aku maksudkan ni, kebolehan menggunakan ‘spirit’ makhluk yang telah mati, shaman ngan spirit ni kira akan bergabung ler…

    Of course ler ader hero mesti ader villain, musuh utama Asakura Yoh ialah Hao, kira sepanjang citer ni Hao ni kuat gakler orangnyer…bole dikatakan sumer Shaman yang bertembung ngan dier akan dikalahkan sekelip mata, pastu dibunuh…dan kemudian didedahkan yang Hao ni sebenonyer ader kaitan persaudaraan ngan Asakura Yoh…

    Overall aku bagi citer ni 4/5 stars (*)…coz jalan citer menarik, cumer pada permulaan ep yang aku download kualiti gambar agak berkotak-katik sket…mungkin orang yang tolong rakam tu tak baper gheti lagi kot…ep yang kendiannyer dah kira ok kualiti gambo nyer…iyerlar citer ni aku rasa agak lamer…mungkin dalam 2-3 tahun kot…

    Aku masih simpan lagi avi file utk citer ni dalam HD aku…kalu korang (anime lovers only!) nak aku leh tolong burnkan dengan senang hatinyer, tapi kasi CD/DVD kat aku dulu lar…kalu nak guner aku nyer…bole no prob…tapi mesti ader ongkos nyer…B-)

    ps: one piece still on the progress lagi…banyak giler ep dier!!!

17 Comments


  1. aph says:

    owh, dari dulu lagi nak download cerita nih tapi on da way tuh byk plak bertembung ngan citer best2.:d

    Btul ker leh burnkan? kira2 bape dvd yer nak guna?Haha keep up the good work in downloading one piece !:joget:)>-

  2. winter says:

    woah akhirnye dah abis ko download anime tu.. gile lame tu.. ahha. jom2 trade.. (bape kali nak trade asyik tak jadi je ni :P)

    p/s – bile nak kuar anime list ko?

  3. azmie says:

    actually pakai dlm 3 DVD, but tak cukup satu episode utk finalnye…kira pakai CD biasa pon bole…kalu nak bak mai aku tlg burn kan…:)>-

    yeah one piece current ep download = 121-140 :d

  4. winter says:

    aik.. rase macam aku dah post tadi comment. ilang ke?

  5. azmie says:

    erk ko ader post ker? aku baru bukak page ni tadi cumer ader komen si aph jer…aper komen nyer?

  6. Kenny Lee says:

    Ending Shaman King Teruk…

  7. azmie says:

    winter on February 15, 2006 at 8:07 pm said:

    woah akhirnye dah abis ko download anime tu.. gile lame tu.. ahha. jom2 trade.. (bape kali nak trade asyik tak jadi je ni :P)

    p/s – bile nak kuar anime list ko?

    huhu…sorry winter, tak perasan, akismet blok komen ko…ingat spam kot…:p

    itu ler hang, nak ajak lepak tanak ikut…:-”

    Kenny Lee on February 15, 2006 at 9:54 pm said:

    Ending Shaman King Teruk…

    erm nak kater teruk tu takder ler…cumer agak sempoi…yang jahat tu tatau aper citer dier…takder sambungan baru ker utk shaman king ni ker? kalu ader menarik gak…

  8. winter says:

    huwaaa akismet tak suke kat aku… :((

  9. azmie says:

    huhu…sori arr winter…nnt aku marahkan akismet ni…bad akismet!…huhu…

  10. gie says:

    wah…best nie….bro…one peace tu ade dari episode awal tak…me ade citer tu,tapi,banyak gile corrupt…kalo ade start dari episode satu,agak2 baper dvd nak pakai…me bayar kat bro je laa…ble tak..?minat gile citer tu…tapi,banyak gile corrupt… :(( …nanti me singgah sini lagi tuk kompem balik….jgn burn dulu…okey…

  11. azmie says:

    yg one piece memang ader download dari awal, tapi part2 yg awal tu aku dah delete dari HD ler, dari ep1-49…tapi aku dah burn dlm DVD…kalu ko still nak kasitau sama aku k? :d

  12. gie says:

    baper ongkos yg bro perlu…agak2 baper…?hehehe…kalo berperingkat pun ble gak..me nak layan sket2 dulu…kalo sumer episode baper..?huhu..

  13. azmie says:

    ko betol2 nak ker ni gie? aku no hal leh jer burnkan…;)

  14. gie says:

    adeh….mmg nak…tapi,baper ongkosnyer…kene laa bagitau arge dia…baru ble budjet baper…huhuh

  15. azmie says:

    kalu ko nak aku leh pos laju…tapi extra charge ler kot…nnt aku kasitau kat email ko…

  16. princeofcat says:

    aku layang citer dier dulu… tapi sangku sangkut.. aku kan dok johor.. kat kota tinggi dapat siaran singapore..
    tiap tiap malam kul 11-12 dari hari rabu sampai jumaat.. japanese animation kat kid centrel.. macam macam citer aku tengok.. tapi paling aku suker citer shamanking ngan scraped princess..

  17. azmie says:

    shaman king mmg besh!!!….kalu ader season baru kan bagus…

    huhu aku lupa lak gie ader tanyer psl shaman king ni…kalu burn kene pakai DVD satu, dan satu extra final ep aku leh burn dlm CD bese jer…

    pasal one piece tu…berminat lagi ker ni…? :-“

Trackbacks/Pingbacks

  1. Let’s talk anime! « Azmie.net
  2. Let’s talk anime! - azmie (dot) net

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p