• Buli Balik…a must watch movie

     

    Last two days ago went to TGV The Mines (actually my first time being there) with a friend to watch Afdlin Shauki‘s “Buli Balik“, a sequel to his previous “Buli” movie. As expected, the movie was great, full of humour, which is for me…somewhat different than other common movies within the same genre. The part that I can’t stand laughing with tears was when AC Mizal, disguising as a maid in an old folks home, giving some “special treatment” to Zaibo, one of the resident. Of course there were many other parts that’s humourous than ever.

    Yet in the end part it was a little bit down, where the main character actually dies, I don’t know whether it’s because he was stabbed, or being electricuted? (near in the end part there was a struggle between afdlin, ac and hans…note for those who still didn’t watch it). But I actually had kind of anticipated this earlier, when Afdlin said in his exclusive interview in MHI TV3, that there will be no continuation after “Buli Balik”. So my hunch was right. But overall this movie was awesome. Watch it while it’s still available…:)>-

17 Comments


  1. winter says:

    agak2 torrent dah kuar blom? ahahhahaha

  2. ZEO says:

    Ko tipu la. smlm ako tengok kat GSC OU.

    Sak giler ending ngan tetengah citer ni. Ntah bila masa boyot tu kena stab pun tatau. Tengok citer Rowan Atkinson baru tu lagi bagus.

  3. azmie says:

    winter on February 10, 2006 at 4:37 pm said:

    agak2 torrent dah kuar blom? ahahhahaha

    ntah…ader ker? huhu

    ZEO on February 10, 2006 at 5:02 pm said:

    Ko tipu la. smlm ako tengok kat GSC OU.

    Sak giler ending ngan tetengah citer ni. Ntah bila masa boyot tu kena stab pun tatau. Tengok citer Rowan Atkinson baru tu lagi bagus.

    sokong filem melayu ler!…

  4. ikoko says:

    aku rasa.. BULI lagi best kot… BULIBALIK tak bape best :p

    BULI is better :)

    arh.. tu pendapat aku je.. :)

  5. azmie says:

    huhu…Buli pon besh…Buli Balik lagi besh…kira takder ler lawak yg lebih kurang sama…more hillarious lagi ader…:d

  6. gie says:

    tak sempat nak usya gie wayang laa….adoi…

  7. xter says:

    aku baik punya cilok pun lum tgk, apatah buli balik. kat perlis mana ada cinema.. kena g alor star ahh.. :((

  8. mr.eims says:

    hm…. tgu blik mesia lg r.. cmbest tp kdg2 pk filem melayu yg kualiti die …. er….

  9. azmie says:

    gie on February 11, 2006 at 9:22 pm said:

    tak sempat nak usya gie wayang laa….adoi…

    huhu…tak sempat nnt beli lak vcd nyer version laks…;)

    xter on February 12, 2006 at 1:28 am said:

    aku baik punya cilok pun lum tgk, apatah buli balik. kat perlis mana ada cinema.. kena g alor star ahh.. :((

    jawapan same as above, beli ler vcd dier nnt biler dah available…

    mr.eims on February 13, 2006 at 4:13 pm said:

    hm…. tgu blik mesia lg r.. cmbest tp kdg2 pk filem melayu yg kualiti die …. er….

    yeah I know, tapi aku rasa afdlin shauki nyer ni mmg lain dr yg lain…my view lar…
    :d

  10. abah says:

    Epan terbakar sebab ko tulis spoiler dengan sewenang²nyer… hahaha btw, aku tgk filem nih masa hari 1st agik tayangan. Kat Melaka :D Good muvi douh. Tetiba cam terasa…:( kenangan buruk bermain dan menghantui aku. ERGH!

  11. azmie says:

    spoiler??? ngaaa…maner ader…not even the plugin pon aku pasang…huhu…jgn ler mare en hepan…

    @ps: abah, dah tiba masanyer utk…BULI BALIK…>:)

  12. flowerbunkus says:

    sayang gile ar..me arituh gi mase tarikh last buli blk xsempat nk nengok..pasnih rase ke cari pirate gak laaa :-?

  13. azmie says:

    dah abes ek…takper cari jek vcd nyer…;)

  14. mr.eims says:

    hehe.. btol.. afdlin pnye jokes best gak.. :d

  15. azmie says:

    oho…eims dah tgk ker? mmg besh lawak dier…:d

  16. mr.eims says:

    cerite2 die yg sblum ni tgk r..buli balik ni tak syempat tengok lagi r.. nnt blik lagi br leh tengok.. kat taiwan neh hampeh r nak cari cite melayu.. huhu~ cite inggeris pong payah tol nak jumpe..

  17. azmie says:

    ingatkan ko dah balik malaysia…huhu

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p