• new theme…finally

    there you have it, my new theme…tak ler lawa maner…seperti yang aku cakap sebelom ni, aku telah pilih satu theme dari joe mitcho, dan lepas tu aku telah mengubahsuai ikut citarasa aku….theme aku nih, blue and white…memang color blend favourite aku ni…even handphone aku pon guner housing kaler ni gak…:-D

     

    if you can see from the pic above, spatutnyer default layout camtu…diubah menjadi seperti yang sekarang ni…

    so any comments to improve?, dipersilakan…critics? sket2 bole ler…lebih lebih aku mark as spam kang…>:)

26 Comments


  1. aph says:

    woah best2 best theme baru nih,especially the header best ar colour blend nyer:)>-

  2. azmie says:

    gee…thanx aph…kembang aku dibuatnyer…huhu…:malu

  3. azmie says:

    adeh…cam tak betul jer masa utk comment nih…:-?

  4. winterwish says:

    wohuu.. dah tuka layout tu.. gile ah :D anyway nice2. erm, apesal ko tak masuk skali yang footer text tu dalam “box” layout ni?

  5. ikram_zidane says:

    setuju ngan winter… kalau nak letak luar kotak ni pun, tukar la warna link bagi kontra sket ngan background..

    komen… warna link bila hover terang sangat.. cuba gelapkan sket.. ngan letak la style untuk input2 ngan textarea..

  6. advin says:

    :d hoiiii

  7. azmie says:

    winterwish on February 5, 2006 at 11:15 pm said:

    wohuu.. dah tuka layout tu.. gile ah :D anyway nice2. erm, apesal ko tak masuk skali yang footer text tu dalam “box” layout ni?

    ooo, footer masuk dlm box putih tu? ituler aku pon ader pk camtu…tapi takut dier overlap ngan image corak kat bawah tu…takper ler aku try tgk camner nnt…

    ikram_zidane on February 5, 2006 at 11:25 pm said:

    setuju ngan winter… kalau nak letak luar kotak ni pun, tukar la warna link bagi kontra sket ngan background..

    komen… warna link bila hover terang sangat.. cuba gelapkan sket.. ngan letak la style untuk input2 ngan textarea..

    warna hover terang ek? ok nnt aku pilih kaler yang gelap sket…

    advin on February 5, 2006 at 11:45 pm said:

    :d hoiiii

    hai…erm…saya kenal anda ker?

    ps: both to winter & ikram…thanx for your comments…:d

  8. azmie says:

    yg winter ngan ikram comment tu aku dah try buat..so tgk ler ok ker idak…

    lagi satu yg ikram cakap tu, aper maksud ko ngan style utk input textarea tu? u mean quicktags ker?

  9. winterwish says:

    ha ok ape dalam kotak..huhu. cun2 :D

  10. azmie says:

    yeah winter kater cun…maka cun lah bagi aku…:joget

  11. shikamaru says:

    kau nie peminat Chelsea ker

  12. azmie says:

    wha…? owh this has nothing to with it actually…:)

  13. gie says:

    lame betol tak online…baru balik ganu…wat final projek aku…erm…blog malas nak update skang…tunggu server pindah sepenuhnya,baru ble update…banyak gile nak update…hahaha…tunggu je…adeh…balik ganu terus demam…seb baik ade org teman :malu

  14. ejon says:

    wao.. tak pakai lagi dah ke ofisial komen

  15. azmie says:

    actually tak activate lagi…nnt ler aku buat…hehe…;)

  16. abah says:

    Clean…clean…rasa cam baru cuci baju plak. Tak tau naper. But it’s refreshing la :D ngee

    Ei naper avatar dalam site ko leh laju erk? Aku try wat untuk website aku rasa lambat nak load la.. :( ( so off topic )

  17. azmie says:

    ooo yer ker? server ko samer ngan aku ngan winter ker? lagipon aku tak enable cache gravatar…terus update dari gravatar.com

  18. azmie says:

    @for aph…

    berkenaan border around announcement tu, first ko kene create class dlm css ko…cth cam nih:-

    .announcement {
    border: 0px solid gray; background-color: #ddd

    }

    pastu kat dlm index.php or single.php yg ko boh tag php easy announcement tu, ko wrapkan mende tuh dlm div table, camnih:

    div class=”blocktitle” tag php easy announcement /div
    (aku tak boh clause <>… kaco komen nih nt )

    sekian terima kasihan…:d

  19. aph says:

    er thanks but i doesnt work…and the smilies css also dont work..why ar?

  20. azmie says:

    erm, aper yg aku boh kat style.css aku camni

    img.wp-smiley {

    vertical-align: -25%;
    border: 0px;

    }

    dan utk announcement,

    .blocktitle {

    background: #FFFFFF url(images/bg-fade.jpg) repeat-y scroll 0% 0%;
    padding: 3px 5px 2px 10px;
    border-top: 1px solid #0099FF;
    border-bottom: 1px solid #0099FF;
    border-right: 1px solid #0099FF;
    }

    just in case…cuba boh coding utk announcement tu dlm kawasan tags & classes dalam style.css tu…

  21. aph says:

    camne nak boh coding announcement dlm kawasan tags & classes dalam style.cs tuh?

  22. azmie says:

    erm…camni…selalu dlm setiap theme, dlm style.css file coding selalu disusun, supaya tak serabut biler nak edit certain part…in this case ko cari dlm “tags and classes”, dah jumpa, seblom sampai part “end of tags and classes” tu ko boh coding utk announcement tu, yang aku dah bagi seblom ni…

    pastu, kat index.php tempat ko boh coding announcement plugin tu, seblom dan selepas ko kene boh tag div & /div…cth coding pon aku dah bagi seblom ni…

  23. ikram_zidane says:

    azmie on February 6, 2006 at 12:08 pm said:

    yg winter ngan ikram comment tu aku dah try buat..so tgk ler ok ker idak…

    lagi satu yg ikram cakap tu, aper maksud ko ngan style utk input textarea tu? u mean quicktags ker?

    maksudnya kotak yg aku tengah nak tulis komen ni… dan yg jugak yg kotak2 nak tulis mesej kat shoutbox tu..

  24. azmie says:

    u mean style utk kotak ler…ic…erm nak style camner tu? bagi aku rasa cam dah ok dah ni…kasik ler suggestion sket…

  25. ikram_zidane says:

    dia nyer warna border ikut la visitor nye warna.. kalau diorang pakai hijau.. keluar la hijau… check la kat http://pixel2life.com . kat situ ade banyak tutorial tentang styling form..

  26. azmie says:

    er…walaupon aku still x baper paham lg….tapi taper nnt aku akan check…

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p