• n90 from my 6670 view…

     

    Entry kali ni mengenai handphone nokia siri yang terbaru iaitu Nseries…nokia N90…argh sungguh jeles aku bila melihat kecanggihan handphone ni, milik abang aku sebenonyer, baru dapat dalam 2-3 minggu lepas, memula biler tengok iklan kat tv nampak cam kecik, tapi agak beso gakler biler preview secara live, beso lagi dari 6670 aku dan agak tebal sket tapi kurus lagi…mungkin stakat tu mampu di “compact” kan utk handphone yang ada memacam feature ni B-) …gambar diambil menggunakan nokia 6670 aku…

     

    Aku ader survey price handphone ni kat market, walaupun dalam status 2nd hand, harga handphone ni masih bole mencecah dalam rm2.5k keatas lagi…kalau harga baru jangan citer ler…agak-agak dalam rm3k mau gakler…tu dia punya spesel handphone ni…#:-s

     

    Interface dier lebih clear (sorry for the blurred pic…shaking when snapping pics…:P ) dan more animated…dan sound dier lagi clear…maybe as the improvement from version yang sebelomnyer…(yeah 6670 bunyi tak baper besh sket), dan mungkin juga untuk menyaingi seterunya iaitu sony erricsson yg bunyi handphonenya agak realistik gakler…(kalau korang tengok iklan tv dier yang party dalam rumah tu tauler…:)>- )

     

    Owh yer satu lagi kelebihan handphone ni, iaitu fungsi kamera yang menggunakan teknologi lense carl zeiss…nama yang sememangnyer famous dalam teknologi lensca untuk kegunaan digicam…kualiti gambar dier memang banyak improvement, jelas…disamping teknologi 3G yang terkini…haii jeles…jeles…8->

    Dapat tau lak in our recent chatting, yang bro foo planning nak beli n91 plak, bertambah jeles lagi ler aku…terasa sungguh kerdil 6670 aku jika dibandingkan ngan Nseries ni…^:)^

30 Comments


  1. azmie says:

    plan nak post kol 8 tadi…tapi stimix aku sux sgt takleh nak bukak page langsung…at midnight jerk baru leh bukak…:-w

  2. gie says:

    perh…dasyat…me pakai nset bodol je…3100….huhuhu…aritu rosak..ingat nak beli,pulus takde…last2..dia elok sendiri plak…syg kat tuan dia kot.. :x

  3. azmie says:

    gie on January 13, 2006 at 12:35 am said:

    perh…dasyat…me pakai nset bodol je…3100….huhuhu…aritu rosak..ingat nak beli,pulus takde…last2..dia elok sendiri plak…syg kat tuan dia kot.. :x

    souka??? :o self healing nyer hphone kalu camtu…:p eh you’re online at this hour..?

  4. cake says:

    self healing.. ahahahaks.. skang ni nokia release yg n-series je ke? gempak2 suma.. cake x minat sgt phone2 neh.. asalkan leh guna dah lew.. huhuh ;)

  5. abah says:

    Ske…ske..hp flip!!! Warghh jelessssssnyer nokia n series….. ( cakap secara perlahan…kang v3 aku wat hal :-$ )

  6. ikram_zidane says:

    jeles betul aku orang ade handphone ni.. walaupun aku tak suka guna handphone.. lol.. handphone paling murah berapa ?

  7. ejon says:

    henpon aku skrin biru lagi.. huhuh

  8. azmie says:

    cake on January 13, 2006 at 12:40 pm said:

    self healing.. ahahahaks.. skang ni nokia release yg n-series je ke? gempak2 suma.. cake x minat sgt phone2 neh.. asalkan leh guna dah lew.. huhuh ;)

    huhu…yer ker samaler kiter…:p

    abah on January 13, 2006 at 3:03 pm said:

    Ske…ske..hp flip!!! Warghh jelessssssnyer nokia n series….. ( cakap secara perlahan…kang v3 aku wat hal :-$ )

    v3 tu aper? hphone gak ker? motorola? :-\

    ikram_zidane on January 13, 2006 at 3:41 pm said:

    jeles betul aku orang ade handphone ni.. walaupun aku tak suka guna handphone.. lol.. handphone paling murah berapa ?

    tak ske guner hphone? cet…ehehe…paling murah? erm paling murah kalu nak dpt, beli dari member ler…aku beli dari member nokia 3200, rm50 jek…:p

    ejon on January 13, 2006 at 4:01 pm said:

    henpon aku skrin biru lagi.. huhuh

    huhu…henset butterfly ker? dulu mmg femes…:)>-

  9. flowerbunkus says:

    huhuh…oldscoll nye..
    nokia…3310

  10. ejon says:

    bkan butterfly. dah tukar dah
    nokia 1100.. tp still skrin kaler biru.. huhuh

  11. azmie says:

    ohohoho…1100? tak penah tgk lagi…;)

  12. winter says:

    ade ape dengan hset canggih2 kalo tade orang nak call.. so aku pakai hset bodo je.. :))

  13. azmie says:

    haha….kalu tader orang call pon still ader macam2 lagi feature yg bole guner…:joget

  14. mr.eims says:

    erm.. sebenarnye malas nak reply post ni….

    sebab ako dengki… woo~ woo~ :((
    hm..ako nak bli sony erickson k750i pong tak jadi2 lg.. ingtkan kat sini lg murah., tapi upanye lagi mahal je henset..

  15. farhan says:

    ala takyah jealous. lagi 2-3 thn ko beli phone baru. mesti phone nseries ni dah outdated. so abg ko lak jealous ngan ko. haha

  16. azmie says:

    mr.eims on January 15, 2006 at 8:19 pm said:

    erm.. sebenarnye malas nak reply post ni….

    sebab ako dengki… woo~ woo~ :((
    hm..ako nak bli sony erickson k750i pong tak jadi2 lg.. ingtkan kat sini lg murah., tapi upanye lagi mahal je henset..

    k750i? iklan yg selalu terpampang kat cash register di 7E…baik beli yg latest nyer, yg kaler ke”orenan” tu…sure lagi mahal…wakaka

    farhan on January 15, 2006 at 10:35 pm said:

    ala takyah jealous. lagi 2-3 thn ko beli phone baru. mesti phone nseries ni dah outdated. so abg ko lak jealous ngan ko. haha

    takut time tu nnt abang aku pi beli phone yg lagi canggih laks…

  17. mr.eims says:

    yg kaler oreng tu..? takmo r yg tu., cepat buruk r.. dah r takde kaler lain dah..

    erm.. tp soni erikson tu takde 3g r.. ape lagi 4g..

    mbe ako guna 3g utk access internet cam kewl je.. leh video conference ngn ako lagi.,

    wahlawei..

  18. azmie says:

    ngaa…itu ler…henpon skrg ni bukan stakat call mengecall ajer…macam-macam ada…:joget

  19. mr.eims says:

    tapi harga hs 3g pong bukan mahal sangat dah sekarang ni…

    angkut la sbijik lg azmie.. huhu~

  20. azmie says:

    huhu tak larat ler saye…fulus pon dah abes dah…b-(

    ura ura mengatakan abang aku nak jual n90 dier…maybe aku ambil kesempatan trade in my 6670 ngan dier…muehehehe >:)

  21. keriezz says:

    :d Berapa harga dipasaran N90 nie????

  22. azmie says:

    harga? yg baru ker or 2nd hand? yg pasti 2-2 tuh pon…dlm RM2k ler gak…

  23. foo says:

    pergh! akhirnya u got a flip-twist phone.. yeay!! xpe2.. it’s the 1st phone in the world to hav a carl zeiss lense for its camera, itu mmg aku respect. (nokia ada share dgn sony ke?) hehe..

    baru ingat nk save duit beli (trade-in) henset n91 yg 4gb yg best yg agak gedabak besar tuh.. tgk2 keta aku kena pecah masuk, abih cd player ku..
    :((

  24. azmie says:

    huhu…entry time ni n90 tu belum kepunyaan aku lagi…tapi takper yg penting skrg mmg dah jadi aku punyer…huhu

    kete ko kene pecah masuk bro? sama situasi ler ngan aku…tapi audio aku tak kene curi, maybe pasal standard audio jer kot…felt sorry for u bro…abes per lagi yang ilang? katne kene tu?

  25. cik Ai says:

    hm..hrge n91 kt psrn tau x brape? huhuh ngah srvey2 nih..ade org nk jual 1500rm kire murah la kn???:-?

  26. azmie says:

    kebetulan saye tadi pn ader usyar phones kt sungei wang petang tadi…ader gak terserempak ngan n91, tapi tak bape ingat lak price dier…rasa cam dlm less RM1,500 kot…rasanyer lar, yg tau n93 dlm rm2k, dan n73 dlm lebih dr rm1,500 :d

  27. aza says:

    saya mahu handphone n95, wa waw waw wawwa mahu… sepa bole bg, saya mau beli mahal sangat kena simpan duit lama sangat,… haiyoo amcam nie ada sepa-sepa bole bantu ka… ka.. ka.. ja:((:(( :-w

  28. peceng79 says:

    aku boleh tolong….tolong tengokkan jer…waawakakaka

  29. ayie says:

    :roll: Ermn sampai ker text saye kat kamu?? saye nie orang bruneii,jauh tueee,kalau tak sampai tak pe lah..just nak try-try jea.. :lol:

Trackbacks/Pingbacks

  1. Azmie.net » Blog Archive » all mine!
  2. all mine! « Azmie.net

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p