• unlucky!

    Hari nie malang bagi aku, pagi tadi (6 am) aku dikejutkan oleh bapak aku, mengatakan yg kete kelisa aku telah dipecahmasuki oleh taktau mamat kutu haprak maner. Dia pegi pecahnyer tingkap pintu belah driver kete aku, ntah macam maner dier buat, alarm enabled aku tak berbunyi ler plak, aku agak orang ni mesti da bese buat keje ni, bukan pro yerk…tak layak dipanggil pro untuk golongan kutu haprak camni…

     

    ~what’s left of my door window…

    kesudahannyer, smart tag + TnG (sentuh dan pergi ler) aku kene sapu, bersama-sama ngan sejumlah majalah-majalah kreko & arena, yang aku pinjam dari member aku tak lamer dulu (tak pulang-pulang lagi…akhirnya permanently tidak dapat dipulangkan), dan baru aku sedar ketika sedang membuat polis report pagi tadi, KUNCI RUMAH AKU!!!….pon hilang gak… demit haram jadah ^*&^%*56*%^*%^**^%^$$#5^!!! Yang pegi curi kunci rumah tu buat pe nyer…cam ko tau lak rumah aku katne??? Dasar kutu haprak tol…dah ler tu dier buat keje time ujan laktu, iyer ujan pagi tadi, dah tu abes basah karpet kete, pehtu air lak masuk dalam pintu tu, satu keje lak dah…kene kuar duit lagi nak cari cermin baru…baper banyak aku kerugian ni…tapi dalam nasib tak baik tu, ader yang baik nyer, nasib baik keluarga aku ni berkecimpung dalam bidang mekanik, so takder hal ler kalau nak replace cermin baru, and rege cermin pon leh kautim ngan orang sparepart, bout the keys, thank Allah, ader simpan spare…:-D

     

    ~The police report

    Kesimpulannya, janganlah simpan barang-barang anda dalam kete, kelak akan menjadi target kepada golongan seperti yang aku cakap tadi, kalau pakai smart tag tuh, don’t even place the stand on the windshield too, depa mesti tau ader simpan kat dalam maner-maner part dalam kete nye…eg glove compartment, console box or boot…#-O [-X

    And you can view the rest of the pics in the gallery section

26 Comments


  1. gie says:

    bedebah sungguh malaon tu…aritu,moto me sket lagi nak kene angkut…syukur tak dapat dia amik…kalo tak,menagis :((

  2. winterwish says:

    walauweh.. sanggup die pecah cermin kete pasal nak rembat mende2 camtu je. dulu si abah(skolblog.net) kene pecah pasal ade laptop dalam kete. memang jangan letak ape2 dalam kete.. ayah si abah(skolblog.net) tu kene pecah pasal duit RM0.50 je die tertinggal kat tempat handbrake tu… bahaya woo.

    baru tadi ade kecurian tayar kat P8 Putrajaya.. habis die rembat 4 ketul tayer kete malang tu.. ish2. sib baik bukan kete aku -_-;

    apepun, stuff happen mie.. sabar je la :D

  3. azmie says:

    argh sengal sungguh stimix mlm tadi…x(

    orang kalu dah haprak camtuler…ikut sedap jer balun …skrg ni depa da advanced tau, tgk jer ader kaki tempat letak smart tag tu, depa da tau kiter mesti ader simpan dlm kete nyer…yg radio mungkin dier tak amek psl amek mase nak keluarkan…

    satu lagi, yg aku heran camner dier leh pecah masuk kete aku tak melalak langsung alarm dier…cuma lampu signal jer berkelip2…aku ader try ler gak, tapi melalak ler pulak alarm tu, bengong…:-\

  4. ZeMMs says:

    Isk3… kalau dapat tangkap tu ko nak buat ape azmie? hehehe :-?

  5. azmie says:

    huh kalu dpt tangkap, aku belasah dulu guner kable elektrik yg aku simpan kat dlm bengkel aku…pastu baru hanto ke balai…iyerler nak claim insurans takleh psl bukan windscreen yg pecah, cumer side window ajer…so claim “physically” ler…b-(

  6. dy says:

    oit kunci tu leh jual lah.. buat besi buruk.. laku tue..

  7. winterwish says:

    depa dah biasa buat keje camtu, mudah jela nak disable alarm tu. time si bard/abah kene dekat tempat parking lagik.. orang lalu lalang selambe je die pecah kete.. hanjeng sungguh.

  8. ejon says:

    syukur kerana hilang sket je.. aku hilang kete tros.. huhuh.. tayar pon tak tinggal.. :(

  9. azmie says:

    dy on January 5, 2006 at 5:32 pm said:

    oit kunci tu leh jual lah.. buat besi buruk.. laku tue..

    besi buruk? rotflmao…baper sen jer leh dpt maa…

    winterwish on January 5, 2006 at 6:09 pm said:

    depa dah biasa buat keje camtu, mudah jela nak disable alarm tu. time si bard/abah kene dekat tempat parking lagik.. orang lalu lalang selambe je die pecah kete.. hanjeng sungguh.

    tapi alarm tu tak disable pon sebenonyer…itu yg aku heran sgt tu…

    ejon on January 5, 2006 at 9:19 pm said:

    syukur kerana hilang sket je.. aku hilang kete tros.. huhuh.. tayar pon tak tinggal.. :(

    itu ler, alhamdulillah tak ilang satu kete…eh lupa laks psl van rusa korang tu…still x dpt jumpa lagi ker?

  10. ejon says:

    aku rasa telah diseperate2kan dikedai2 spare part la kot

  11. azmie says:

    ejon on January 6, 2006 at 3:16 pm said:

    aku rasa telah diseperate2kan dikedai2 spare part la kot

    erm polis takder inform aper2 apdet ler tu…maybe ler kat tempat potong kete memaner tu…nak elak kene trace…

  12. saifudin says:

    ni cam kes dulu aku penah kene thn 1994 camtu la…time tu kene kt kete wira. gi repot polis, polis cakap kes kete parent aku tu kes ke-6 utk hari tu jer! kire satu mlm tu pencuri tu masuk lebih 6 kete. sume kene curik radio. yg ader code protected pon dier bleh hack gak !! terrer betol la. ko nyer radio tak kene curik ker ?? at least syukur la dier tak rembat satu kete skali.

  13. Remi says:

    Hmmm..Nak amik kesempatan ucap takziah. Sorry to hear the storry. Harap U dapat bsabar,,..maybe ada hikmahnya..by the way, nice blog!!
    http://inforaimi.blogspot.com/
    http://infoisyours.com/targeted/groups/

  14. azmie says:

    saifudin on January 6, 2006 at 11:11 pm said:

    ni cam kes dulu aku penah kene thn 1994 camtu la…time tu kene kt kete wira. gi repot polis, polis cakap kes kete parent aku tu kes ke-6 utk hari tu jer! kire satu mlm tu pencuri tu masuk lebih 6 kete. sume kene curik radio. yg ader code protected pon dier bleh hack gak !! terrer betol la. ko nyer radio tak kene curik ker ?? at least syukur la dier tak rembat satu kete skali.

    ituler…dier tak amek radio, mungkin psl nak bukak amek maser…alhamdulillah
    :d

    Remi on January 7, 2006 at 12:24 am said:

    Hmmm..Nak amik kesempatan ucap takziah. Sorry to hear the storry. Harap U dapat bsabar,,..maybe ada hikmahnya..by the way, nice blog!!
    http://inforaimi.blogspot.com/
    http://infoisyours.com/targeted/groups/

    thanx remi…

  15. emptyspace says:

    ape la nasib ko.. ari tu geng gagak itam serang bengkel ko.. kali ni keta pulak kene pecah masuk.. ade kemungkinan org yg same ke? BTW, keta ko park mane time tu?

  16. azmie says:

    ituler…bole katakan tempat aku ni mmg camtu..even digelar polis kwsn black list, kalu dlm perjalanan nak gi tempat aku nih, korang leh perasan depa tulis kat papan tanda, “kawasan polis negara”…so agak2 ler kenapa bagi nama camtu…:-?

    maybe orang samer yg buat gak…who knows…tapi aku mmg agak geng gagak gak yang buat keje nih…takder org lain nyer…

  17. Hisyam says:

    itu la pasal, smart tag aku tak lekat kat atas cermin termasuk la stand tu tak lekat bila lalu tempat tol tu je baru aku keluarkan.
    lain kali semua ikut cara tu ok:)>-
    at that time your kelisa ada kat mana? area mana yg bahaya tu? :-?

  18. azmie says:

    yeah next time aku akan wat camtu, use my hand as a stand…tak pon just letak kat dashboard pon dier dpt detect dah pon…

    maser tu kete aku letak depan bengkel, seperti biasa mmg aku letak depan bengkel…bengkel aku lak kat kawasan taman medan, ala takkan taktau tempat banyak gagak orang kene sembelih tu…:p

  19. winterwish says:

    aih..

    bangun tadi mak aku bising kete aku kene langgar.. aku kuar cek abis kemik bumber depan.. bodo2 mau kene RM800 nih, baru je tuka tak sampai setahun lagi part depan tu pasal eksiden dulu.

    yang langgar tu lori anta gas, bodo reverse tak tengok kete blakang.. kan dah kene kuar duit repair kete aku..wakakkaak..

  20. azmie says:

    lorr…kete aper tu? bumper takkan mahal sampai camtu skali kot…

  21. winterwish says:

    satria je.. bapak aku cakap rm800.. tatau ah.. ahaha.. teruk jugak kemik, skali ngan lampu depan pecah lagi. sib baik radiator tak bocor.

  22. Wizurai says:

    ni yg tak besh nak berharta ni…
    asal berharta jek ada yg akan buat kerja tak senonong….

    8-|

  23. gie says:

    kes same cam winter…kete bapak aku pun kene gak…lori gas gak…reverse tak tgk belakang….kemek ngan lampu pecah je…yang tak tahannyer,aku time tu tgh tdo kat depan…bapak aku singgah warung beli roti canai…sekali dentom,aku blur…terkejut maa….siot betol…

  24. azmie says:

    winterwish on January 7, 2006 at 2:46 pm said:

    satria je.. bapak aku cakap rm800.. tatau ah.. ahaha.. teruk jugak kemik, skali ngan lampu depan pecah lagi. sib baik radiator tak bocor.

    baik gi cari kat potong kete, cari seketul pastu pasang terus…rasanyer lagi murah kot…

    Wizurai on January 7, 2006 at 3:30 pm said:

    ni yg tak besh nak berharta ni…
    asal berharta jek ada yg akan buat kerja tak senonong….

    8-|

    aaa…itu ler…tp harta aku bukannyer banyak maner…apsal ler tak kaco dato’ ker tan sri ker…yg tak berduit die nak kaco…

    gie on January 7, 2006 at 3:47 pm said:

    kes same cam winter…kete bapak aku pun kene gak…lori gas gak…reverse tak tgk belakang….kemek ngan lampu pecah je…yang tak tahannyer,aku time tu tgh tdo kat depan…bapak aku singgah warung beli roti canai…sekali dentom,aku blur…terkejut maa….siot betol…

    dulu masa aku bawak kete old skool ader org bwk kete kancil langgo bhg bontot kete…skali kete kancil dier yg teruk…wakakaka…

  25. abah says:

    Urmmm aku paham perasaan ko….samer cam kes keta aku kena pecah dulu…

    Refer kat tajuk aku ‘ sudah jatuh lalu sesat’ Ahaks :|

  26. azmie says:

    ic…samaler kita dlm situasi sebegini…:-s

Trackbacks/Pingbacks

  1. Simple Kind of Life
  2. unlucky…again!!! at Azmie.net
  3. unlucky…again!!! « Azmie.net
  4. D.I.M « Azmie.net

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p