• migration

    If anybody noticed why this site was inaccessible these past 3-4 days (which I doubt…), there’s something huge going on, I have migrated to a new hosting, from the previous (mercumaya) to the next (exabytes), yeah that’s right, I have joined the exabytes family (cam family gengster ler pulok…hehehe). The reason? Don’t want to tell aa…I have my own reason…and to respect each other…and one other reason, because my subscription is nearly due…the domain name (azmie.net – preciousss) actually expires tomorrow (christmas day…) and the hosting expires on this coming 6th of January 2006…:-p

    Nothing much changes though…except the splash page that I just uploaded…everything else…practically the same as before…

    And now, the quest to search for another template begins…anybody care to give any suggestions? :-D

22 Comments


  1. winter says:

    join the exabyte family? lol

    nak tuka theme ke? dah cun dah theme nih.. aku suke la image replacement tu.. huhuhu

  2. winter says:

    ahhhh lupe nak refresh tengok spalsh page baru..

    KAWAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :x :x

  3. saifudin says:

    Gambate !!!!!!!! :)>-

  4. ejon says:

    yeyeye.. aku dah habes nfsmw

  5. azmie says:

    winter on December 24, 2005 at 6:42 pm said:

    join the exabyte family? lol

    nak tuka theme ke? dah cun dah theme nih.. aku suke la image replacement tu.. huhuhu

    hehe…hosting dulu tak sapot mende tu…skrg nih baru ler lengkap view 100% :d

    winter on December 24, 2005 at 6:43 pm said:

    ahhhh lupe nak refresh tengok spalsh page baru..

    KAWAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :x :x

    becky mahou kawaiii….:joget

    saifudin on December 25, 2005 at 12:39 am said:

    Gambate !!!!!!!! :)>-

    thanx :malu

    ejon on December 25, 2005 at 12:48 am said:

    yeyeye.. aku dah habes nfsmw

    yerker? aku baru jek sampai no 5 :o

  6. azmie says:

    owh yeah…

    credit goes to winter for recommending me with exabytes, and ariff samani for teaching me to export my database as well importing it to the new host

  7. gie says:

    hehehehe..tak sempat promote dah…erm…gambate… :)>-

  8. azmie says:

    yeah…updated…ajax commenting successfully installed…credits to zeo for providing the tutorial on how to do this…

  9. winter says:

    wahhhh dah bole, wei cane ko buat.. kasi la tutorial sikit dalam bahasa yang mudah difahami.. lol

  10. winter says:

    hadoi.. aku amek ocadia pun takleh gak.. apesal eh?

  11. winter says:

    yey.. akhirnye berjaya, aku curik header.php dari ocadia and modify sikit.. tatau pesal header dusk tu takmo masuk ajax.. peliks..

  12. azmie says:

    dah bole dah? carek la….hihihi, kira ko amek yg bonus nyer package tu ler ek?

  13. winter says:

    yep2.. aku amek file header.php dari ocadia yang zeo post tu je, file comment.php aku byk dah custumize, malas nak edit balek.. huhhu

  14. azmie says:

    eh ko online ker skrg ni…? nanti jap aku on YM aku…sat noo….

  15. winter says:

    eh pesal aku nye numbering tak betul jadiknye? die jadi bile view kat IE jek..

    http://dev.silenteve.net/upload/40_1135584821.gif

  16. azmie says:

    a’ah ler…ader slek sket…tapi aku test kat dlm fireworks aku kuar laks apostrophe tu…awat aa?

  17. azmie says:

    lol aku ader tanyer kat creator dier sendirik…dier kater mmg camtu..takleh nak watpe…nak pakai font maner plak ler ni…:-?

  18. ejon says:

    waoo… comment cam ajax fabuloso

  19. winter says:

    azmie on December 26, 2005 at 6:40 pm said:

    lol aku ader tanyer kat creator dier sendirik…dier kater mmg camtu..takleh nak watpe…nak pakai font maner plak ler ni…:-?

    lol ko g email designer font tu ke? suruh die repair la and release version baru.. aku suke gile font nih. skrg ni terpaksa tuka font lain..

  20. azmie says:

    kat sini to be precised, aku comment kat page dier…pastuh kebetulan dier ader online time tu…:joget

  21. ikram_zidane says:

    theme.. buat sendiri lagi lawa kot.. lagi puas..

  22. azmie says:

    unfortunately aku takder commitment kalu nak buat sendiri theme ni…better ambil yg sedia ada…:malu

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p