• Selamat bertunangan…

     

    Semalam pergi ke Kuala Kangsar, untuk majlis pertunangan antara abang aku ngan kak Yusrina (kak Ina), di kampungnya di Kuala Dal…majlis berlangsung dengan penuh adat (yang aku tak baper gheti sangat…:-p ), ramai gak sedara-mara yang ikut sama, dari KL adaler dalam 2 bijik kete (aku, paksu aku ngan ayah aku) dan dari kampung aku kat Manjung, adaler dalam 5 bijik kete (dari belah adik-beradik arwah ibunda tersayang aku)…dengo kate kat rumah tunang abang aku nih ader dusun, dan juga air terjun dan sungai yang letaknye tak jauh dari belakang rumah (tak sempat nak jengok air terjun & sungai tuh , dusun dier beso gakler…byk pokok deghian :-D )

    Keluarga tunang abang aku tuh pon agak ramai dan meriah gakler…ramai gak sedara-mara depa yang hadir, dan ada antara mereka tu terdapat minah-minah, yang agak cun gakler…:-x

    Haiiiiiii….Tup tup dah tunang dah abang aku yang sorang nih…kalau arwah mak ader mesti dier seronok sakan tengok anaknyer yang sorang nih dah selangkah menuju ke alam rumahtangga…I knew I would…:-D

    And then, tinggal hanya aku sorang jerk…biler lagi? soklan yang asek diaju dan ditanya oleh sedara2 aku…entahler…kalu ader rezeki tuh ader ler nanti…:-* :malu

45 Comments


  1. dinswok says:

    Sehensem hensem aku takder makwe. :malu

    Alaa… nanti ada lah jodoh tuhs…

  2. ikoko says:

    aku tukar topic jap

    ko upload balik gravatars plugins, ambik dari sini:-
    http://www.skippy.net/blog/2005/03/24/gravatars/

    pastikan ko dah delete plugins yg lama…

  3. ikoko says:

    :)>- ni.. ko ambik ar aura dari abg ko, masa abg ko kawen nanti..

    ~sekian saje, saya sgt jelesz sebab jiran saya dah kawen sebab kitorang sebaya.. isk isk.. sgt sedey..

  4. ikoko says:

    ~eh.. jiran saya lom kawen, cuma dah bertunang.. saya sangat sedey.. isk isk.. :((

  5. azmie says:

    hehe…awat ler nak sedihnyer? patutnyer ko kene gembira utk kawan ko…;)

    ps: kene upload plugin lain ker? nih yg baru ker nih?

  6. abah says:

    Wahh ucap congrats kat habang ko yerk Azmie..

    Harap² lepas nih ko ler plak…

    Jangan jadikan Pc sebagai awek sudah…horror jer tau…

    kan hepann Oooo hepan……

    Sajer sakat dier…:)>-

  7. cake says:

    sapa ade wat open house? lapor..

  8. winterwish says:

    Fuyoo dah tunang.. soklan standard “ko bile lagi?” :P

    wahai encik abah, sejak bile la awekku menjadi pc.. pc ku hanya tempat melepak2 saje.. hhohoho.

    apepun congrats to ur bro, semoga bahagia bersama orang yang tersayang.

  9. ahmad says:

    ala mie, susah-susah sgt, kau kawin je ngan ikoko tue.

  10. azmie says:

    abah on November 29, 2005 at 12:18 pm said:

    Wahh ucap congrats kat habang ko yerk Azmie..

    Harap² lepas nih ko ler plak…

    Jangan jadikan Pc sebagai awek sudah…horror jer tau…

    kan hepann Oooo hepan……

    Sajer sakat dier…:)>-

    will do that…huhu, takderler sampai camtuh…;)

    cake on November 29, 2005 at 1:14 pm said:

    sapa ade wat open house? lapor..

    nak abes syawal dah ler…

    winterwish on November 29, 2005 at 2:43 pm said:

    Fuyoo dah tunang.. soklan standard “ko bile lagi?” :P

    wahai encik abah, sejak bile la awekku menjadi pc.. pc ku hanya tempat melepak2 saje.. hhohoho.

    apepun congrats to ur bro, semoga bahagia bersama orang yang tersayang.

    thanx on behalf of me bro…:d

    ahmad on November 29, 2005 at 6:05 pm said:

    ala mie, susah-susah sgt, kau kawin je ngan ikoko tue.

    ape sajaler mu nih…

  11. abang ikoko says:

    Sy sebagai abang azlina @ ikoko, berkenan dengan azmie untuk dijadikan ipar kami.

  12. azmie says:

    a’ah ye lar tuh…/:)

  13. cake says:

    gravatar down ke? apa pasat cake punya tak approve pun lagi.. lambat tul lew..

  14. azmie says:

    mmg tgh down…biler cake upload gravatar tu? sebab dlm minggu ni sebarang upload tidak diterima…kene upload lagi sekali…(tom werner kasi email samer aku cakap camtu) :|

  15. ikoko says:

    erm… ko ada buat backup tak (copy folder gravatars) yang dulu tu? kalau ada, ko upload je balik ke /wp-content/

  16. azmie says:

    ader tu mmg ler ader…tapi kalau bole biar ler dier read dari gravatar.com, kot kot ader lain yg dah apdet gravatar derang…

  17. cake says:

    see see my browser.. hahahha [-(

  18. azmie says:

    hehe…me too maa….:d:malu

  19. Gie says:

    adeh…me pun teringin gak… :malu …tapi,makwe pun blom ade lagi… :((

  20. winterwish says:

    me tree maaa.. lol.

  21. azmie says:

    lelaki melayu terakhir…wakakaka…:))

  22. cake says:

    winterwish on December 1, 2005 at 7:26 pm said:

    me tree maaa.. lol.

    encik winter didapati menggunakan Firefox 1.0.7.. :joget gogo dload 1.5 plaks.. :d

  23. azmie says:

    WTF??? Aku check saman online, ader rekod speeding maser 27hb haritu, maser gi majlis pertunangan ler tuh…cikaro!!! x(

  24. ahmad says:

    mie, update le cepat…

  25. winterwish says:

    mie, firefox 1.5 tu ade problem ngan ad-block, tu yang kau stick dengan version lagi.. lol.

  26. winterwish says:

    uih tak perasan dah release yang final punye, sebelum ni aku pakai beta 1.5.. tu yang problem memacam tu.. lol :D .. tak tuka.. yay

  27. azmie says:

    a’ah dier dah kuar yg final nyer ler…:d

  28. ahmad says:

    apa yg bagus sgt firefox tu… aku punya firefox pun dah terjangkit spyware

  29. cake says:

    mau tak terjangkit pakai yang 0.9.1 punya.. tak final.. huh

  30. ahmad says:

    bukan yg 0.9.1 tu terjangkit, kat windows xp aku nyer firefox dah terjangkit… aku malas nak buang spyware tu pasal aku tau sebab ape… nod32 sound banyak kali… cuba tengok browser aku sekarang… he he he he

  31. ahmad says:

    oi dah seminggu tak update… lu kawin ke?

  32. ahmad says:

    tapi 1.5 lagi sedap la… laju…

  33. azmie says:

    asek bertuko OS ngan browser jek…itu sume bole tipu ler…

  34. ahmad says:

    aik tak update lagi? apa kejadahnya nak menipu. kalu nak tipu negara bole le.. proxy.. he he he… ada pulak entry test tu ingatkan takde..

  35. azmie says:

    yg ko yo yo sgt nak aku apdet nih nape nyer? takder aper2 yg menarik ler so takder ler updatenyer…

  36. emptyspace says:

    ahmad ni cam script kiddies je

  37. cake says:

    hahaha… abaikan je.. :-“

  38. ahmad says:

    nates lu cake budak kecik

  39. ahmad says:

    update le cepat, aku nak gak aa baca review ko pasal ubuntu, dial-up etc

  40. azmie says:

    emptyspace on December 6, 2005 at 5:54 pm said:

    ahmad ni cam script kiddies je

    ko kenal dier ker ariff?

    ahmad on December 7, 2005 at 2:39 am said:

    update le cepat, aku nak gak aa baca review ko pasal ubuntu, dial-up etc

    aku ni ubuntu first timer…tak reti aper2 pon lagi…ko guner ubuntu gak ker?

  41. cake says:

    erk.. kena jugak

  42. azmie says:

    aper yg kene tuh nyer cake?

  43. AiZiESaKuRa says:

    Bismillahirrahmanirrahim, Assalamualaikum…seronok tengok pic tu…aizie tompang gembira untuk azmie ngan family… tahniah kat abg azmie tau…:joget;) dan untuk azmie lak..insya allah..kalo ada jodoh azmie dengan si gadis pilihan insya allah tak kemana.. teruskan perjuangan azmie tu.. dan jangan tunggu lelama.. org perempuan ni malu untuk berkata-kata kan lebih afdal kalo lelaki yg mulakan dahulu.. baru macho… cewah.. aizie juga doakan agar azmie ketemui(kalo dah bertemu) pun bahagia dunia akhirat dan moga moga sampai kejinjang pelamin dan bahagia ke anak cucu hendakNya…insya allah..amin..

    All da best k… ingat Allah s.w.t. sentiasa memerhatikan dan merestui setiap perbuatan kita…

    p/s : kim salam kat family ya… :x AizieSakura:)

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p