• New rims…

    Semalam watashi pegi hanto kereta watashi ke kedai tayar kat Desa Mentari area Jln Kelang Lama nun, pasal salah satu (atau lebih) rim bengkok, mungkin akibat eksiden dalam tahun lepas…dan disebabkan watashi nak berjalan jauh dalam 2-3 hari lagi (ahad ni nak pegi kuala kangsar :joget2 ), dan masa untuk repair rim yang bengkok tersebut mungkin mengambil masa yang agak lama (a week or more), jadi watashi pon buat keputusan nak mencari rim-rim 2nd hand yang ada kat kedai tu, beli dan plan nak trade in rim lamer watashi skali… (excuse my japanese word “aku” in Japanese language means “watashi” something that I learn as a result when watching animes…whom some people regards doing this as “gay” lol)

     
     

    Kat kedai tayar…rim 2nd hand (that will be mention after this) is located somewhere among the piles

     

    Memula tuh hampir gak ler nak angkat satu set rim nih, dlm RM550 (2nd hand rims & tyres)…pastuh tokei kedai offer satu set newly arrived rims, with 2nd hand tyres for RM1000…lepas tolak ngan rim lamer aku, ader ler dlm rm800+ (I know, pretty cheap kan rege trade in tu…tapi, itu rim sudah banyak kali kene balun maa :-p ), aper lagi aku kasi angkat terus ler…and then additional rm80 for the fancy tyre screws…there’s a variety of colors to choose from…memula nak cari warna merah, pasal baru ler matching ngan kaler kereta… last-last dark pink gak abang aku pi amek (merah tader ler…yg ader putih, biru, kuning, hijau and dark pink) melayang ler ader dekat RM1000 gakler duit aku…dalam sehari lak tu…(aku nih mmg kede sket…tapi in this case…pasal melibatkan keselamatan…aku sanggup berkorban…sob sob…$-)

     

    After that pegi buat alignment ngan adjust camber kat kedai lain (yang ni kedai kawan bapak aku) kat Tmn Maju Jaya…Jln Kelang Lama gak…aku panggil dier uncle Ah Hong…selama ni aku buat balancing, alignment ker aper ker, sumer hanto kat dier ler…(kalau korang nak nama dan alamat kedai, nnt aku kasi :-> ), harga pon berpatutan gakler…

     

11 Comments


  1. dinswok says:

    Waa… musti best anata ada keta sindri. Watashi tataw lagi bile nak ada. Pinjam keta bapak watashi jer laaaaaarr….. :)>-

  2. faizulzone says:

    hoho.. watashi moto des…
    keta tadak..

  3. winterwish says:

    lawa rim tu.. huhu. tu kete ko ke mie? ke share ngan abang ko?

  4. azmie says:

    dinswok on November 26, 2005 at 12:27 pm said:

    Waa… musti best anata ada keta sindri. Watashi tataw lagi bile nak ada. Pinjam keta bapak watashi jer laaaaaarr….. :)>-

    besh tu x besh gakler…installment tetiap bulan sakit nak bayo…:p

    faizulzone on November 27, 2005 at 12:38 am said:

    hoho.. watashi moto des…
    keta tadak..

    janji ader transpot…:d

    winterwish on November 27, 2005 at 2:34 am said:

    lawa rim tu.. huhu. tu kete ko ke mie? ke share ngan abang ko?

    tokei kedai tu kater skrg ramai orang ske pakai rim style camni (ntah2 taktik nak promo brg :-? ) aku pon angkat ler satu set…

    memula nih kete abg aku..pastuh dier angkat waja sebijik…jadi kete nih skrg aku yg guner ler…
    :)

  5. G says:

    erm…dah ade kete sebijik,mesti best..waaa…aku gune moto je…vroom…rempit sikit je :d …kete,tunggu aku sumber kewangan stabil baru mintak kat bapak aku…takpun,sebat je kete dia…hehehe :-“

  6. azmie says:

    fuishhh…penat siot…baru balik dari Kuala Kangsar nih…nnt aku create latest entry psl journey to Kuala Kangsar tuh nnt…

    tapikan jalan jauh, dpt ler test performance rims aku nih…rim dah ok, tyres jer slek..disebabkan 2nd hand (tayar korek) jadi agak kasar sket…and a lil bumpy…nampaknyer kene pakai tyre baru gakler….but in the meantime, kasik lenjan current tyres kasi barai dulu…:d

  7. cake says:

    huhu.. pegi kuala kangsar.. dari mana? :-?

  8. azmie says:

    mmg aku pegi kuala kangsar…dari rumah aku yang kat PJ nih ler…;)

  9. dinswok says:

    dari Dungun, T’ganu ke pekan Gambang, Pahang Darul Makmur. Camtula idop aku… blaja jauh2. Dah genap 6 tahun aku blaja jauh2. Benci balik kolej! Blaja yg membusankan! :(

  10. ahmad says:

    anata sizuka nobita takata nikatu sitawa? watashi anetawa arikato soro ajimaste!!!!!!!!!

  11. azmie says:

    belaja mmg membosankan bile ko tgh melalui ngan mengalami…nnt dah abes belajar biler ingat balik mesti rase keseronokannye…:)>-

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p