• Behind the scene

    Ever wonder, your favourite anime character(s)? Who’s voice is it? How is the person looks like? Curiousity kills the cat…and so the phrase say…:-B

    Go to this link. Browse the “encyclopedia” section and click the link “people”, from there you use the search function and key in your favourite anime title.

    ps: Now I know that the voice cast for Uzumaki Naruto was actually from a female!. Believe it or not? :->

    Update:

    Right now I’m watching Mobile Suit Gundam Seed, which I have bought from my friend I think almost a year ago (I guess), actually almost all animes that I bought were untouched up until now…maybe it’s time to watch them considering the weekly routine anime download is now reduced, and some of it was found pretty boring (Naruto – filler la…and Tsubasa Chronicle, end of 1st season, will be back in April 06, and another one, Eyeshield 21, uncertain release date…)

33 Comments


  1. ahmad says:

    umur dah 25 tahun tapi masih lagi tengok cerita kartun… masyaAllah… kau ni mcm gay la pulak… terbalik2…

  2. azmie says:

    agaknyer ko nih yg tak betolnyer, kejadahnyer kater tgk anime nih cam gay, aper yg terbaliknyer? aku tgk dlm keadaan normal jerk, takder pon nak tgk dlm keadaan up side down…satu lagi, jgn guner perkataan MasyaAllah kalu nak kater satu mende yg buruk, ko tau ker aper maksud nyer tuh? iyer bermaksud “semua itu kehendak Allah”…

    terima kasih diatas komen anda…walaupon takder link email atau website, dan aku tau le r nama betul ko tu bukannyer ahmad pon…

  3. winterwish says:

    hek eler kecoh la ko ahmad.. member aku dah kawin beranak pinak pun dok tengok anime lagi. part mane yang gay nye tu?

    ok ok sorry emo.. ahah. aku emo sikit kalau ade orang kecoh2 pasal anime ni.

    back to topic, aku tau lame dah seiyuu naruto tu female time tengok the making utk movie die yang dulu tu (snow princess ke ape tah).. agak terkejut la jugak.

    ape minat gile ngan seiyuu Horie Yui (School Rumble – Sawachika Eri, Love Hina – Naru.. and more)

    dah tengok Pani Poni Dash? ahhaha.. sungguh fail anime tu

  4. azmie says:

    heh? fail? awat? citer tu tak besh ker?

    ps: watak hitsugaya toushirou (bleach) tuh pon female voice cast ler…:p

  5. cake says:

    nak suara budak2 kena amek female voice ler.. heheh.. nanti kang terkezut lak tetiba suara garau semacam.. :>

  6. ZEO says:

    kah kah kelakau betul ako dengar die-hard-anime-fan ni tatau naruto tu actually sore pompuan.
    tu ler lenkali selidik anime tu voice cast dia sape.
    kalau kat malaysia ni, lagi mesti ko tergezut sape yg jadi voice-cast tuk alih sore citer citer anime ni.

  7. azmie says:

    aku bukan die hard fan utk naruto nyer anime ler…naruto tgh sak skrg nih…kuikui

    malaysia nye jgn citer ler…tak interested pon…kuikui…(:|

    ps: nak tau gi ler filem karya nusa nyer office…kebanyakan citer anime/katun jepon depa yg translate…

  8. winterwish says:

    pani poni dash tu bukan tak best, fail tu saje je letak untuk menambah kesengalan citer nye. D

    aku pun bukan die-hard-fan naruto.. naruto sak.

  9. fungkur says:

    kalu nak diikutkan pon, byk watak lelaki dalam anime yg guna suara pompuan.

    watak anime yg paling aku suke, tak lain dan tak bukan, midori le… ekeke.. dari anime midori no hibi.. kiut sesgt…

  10. azmie says:

    midori no hibi? camner citer dier? ni yg nak kene search & download nih…;;)

    ps: tgh dload ep 1-3 pani poni dash..ngaa~

  11. winterwish says:

    Midori no Hibi ko lom tengok ke? ish… lawak + romance sikit. Meh aku tolon cari torrent dier.. huhu

    http://boxtorrents.com/download.php/11353/Midori%20no%20Hibi.torrent

  12. azmie says:

    box torrent bukan kene login dulu ker?

    baru tgk bleach 59 tadi…besh siot….suukeeeeenaa….;)

  13. cake says:

    midori no hibi.. hehe. i like ;)

  14. azmie says:

    cake pon da tau citer tuh? takleh jadi nih…kene download gak…

    pani poni dash…aku tgk 1,2&3…really…mmg betul aper winter ckp…

  15. winterwish says:

    box takyah login.. die public tracker.

    pani poni dash? cammane azmie? sengal gile tak.. ahahah

  16. ahmad says:

    aku kata gay pasal terbalik. bukan pasal anime. tapi memang tua kutuk tak sedar diri la kau pasal layan anime. budak-budak punya cerita lu tengok. ade ke tengok naruta & gundam yang adik gua pun tengok. dah tua pun tak sedar diri. mangkuk ayun punya azmi. sedar la diri. tau dek awek, sure babai la kat kau.

  17. winterwish says:

    kalau ko tak suke, takyah ar kecoh2 kat sini. kalau ko rase anime tu untuk budak2, ko takyah la tengok.. setel problem.. lalalalala

  18. azmie says:

    ler, ader lagi orang ni kat sini ghupenyer…femes gak blog aku ni…mumble whatever you want ler…ntah aper2 kater terbalik ler gay ler aper ler…this is MY BLOG, and it concerns only about ME…spt yg winter ckp…if you don’t like, don’t be so kaypo la…tapi ko ader gak reply…which means you like my blog ler…gee thankx /:)

  19. cake says:

    im feeling very gay (means happy).. lalala :joget

  20. azmie says:

    so…are you gay (happy) now? wakakakaka….:))

  21. ahmad says:

    memang anime tu utk budak-budak 3 suku mcm azmie ni. mmg ni blog kau, tapi aku tak suka org tua kutuk yg lain pulak layan anime… aku punya suka la nak kecoh-kecoh kat sini. pasal si azmie ni suka layan anime la dia punya periksa dulu lingkup. kertas jawapan SPM dia penuh dia conteng gambar gundam. mangkuk ayun punya azmie.

    – ahmad a.k.a bakal adik ipar azmie.

  22. azmie says:

    hahah, dah panas dah ler buntut tuh…begituler coretan orang tgh bengang…8-| maser aku SPM dulu maner ader stimix nak download bermacam2 anime…lingkup? I don’t think so…at least takder ler sampai x layak utk dpt SAP…itu citer 7 tahun dulu…and lagi satu, yg aku tgk tuh GUNDAM SEED, which you non-anime fan nak tau, was produced in year 2002, aku SPM tahun 98 dulu yer…baper tahun beza dik? kira ler sendiri, melainkan ko ni buta math…and last one…adik ipar? haha ROTFLMAO adik pon takder ni laks adik ipar…lawak lawak…=))

  23. ahmad says:

    gundam dah lama kat jepun tu. apa la siut sgt kau ni. SPM kau tu kira lingkup la tu. org masuk IPTA, kau masuk IPTS. kau ni spoil la tua kutuk. aku memang bakal adik ipar azmie kadir, bukan kau la bongok!

  24. ahmad says:

    sori la jgn marah2, gurau je. aku pun layan anime jugak, azumanga… :d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d

  25. azmie says:

    haa…ni kalu exam mesti fail ni…tak baca soklan…aku bukan cakap GUNDAM…tapi GUNDAM SEED…skang sape yg lingkup? and what narrow minded you have there…IPTA ker IPTS ker sumer same goal…untuk menuntut ilmu…

    and WTH is azmie kadir related to this? /:)

    and NOW you say you like anime? yang ko kate seblom ni orang yang “terbalik”?? yang gay?…yg ko kate bebudak tiga suku??? WTH man???

  26. ahmad says:

    same goal kepala nenek kau. setakat IPTS tu, penagih dadah yg SPM lingkup pun bole masuk. kau tgk aku ni, aku ni student UIA. lagi terer dari kau mangkuk.

  27. azmie says:

    ape bukti ko ni student UIA aa? kasitau sket samer aku…kalu stakat tulis kat sini…budak spastik yg dok belakang kedai aku pon aku bole kater student Oxford University lagi…belajar kat UIA? bagus betol kan? ader student kurang ajo cam ko ni…aku rase ko nih stakat half past six jer lar belajar…terer? u mean TERROR? ko tau aper maksud tuh? bukan lagi HEBAT…tapi lagi JAHAT…mmg sesuai betol ngan ko…ha aper lagi balas ler…aku tunggu nih…:-w

  28. ahmad says:

    aiseh, tipu je. sori la azmie. aku gurau je. kau ni bagus la. penyabar orangnya kau ni. sori banyak-banyak azmie. aku ni kawan baru kau. lupakan la apa yang aku cakap tu. itu semua hanya cakap-cakap bodoh je. aku dah mintak maaf sebelum ni, tapi kau je yang tak steady. steady man, cool…

  29. azmie says:

    whatever ler…aku cool jer…:|

  30. aku says:

    hai…comel..cute website kau nie…orgnye cute takk? kalau cute aku nak kawan

  31. azmie says:

    :-\…are u for real? pay attention of this blog and site name…and one more thing, im not cute and cuddley and all that…so ko tanak kawan ler kot agaknyer…/:)

  32. Taswim Putra says:

    Sesiapa yang meminati anime gundam seed/destiny,sila hubungi saya di taswim_5@yahoo.com.Dan juga kepada sesiapa yang meminati model kit gundam hubungi saya.

  33. Shaunary says:

    ehem…bergaduh didalam ni..Mmg pelik dan buduh.Anyway..wanna peel off my point of view.By watching anime or building plastics models doesnt MAKES us GAYs. Kena la jujur dgn diri sendiri kalau minat dan suka. Maybe from last post of Ahmad..dia ni buduh nak mampus. Entah² dia yg gay.

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p