• Eyeshield 21 – Review

    Review

    Watak utama dalam cerita ni, Sena Kobayakawa, dari kecik selalu kene buli, dan selalu dilindungi oleh kawan rapat (perempuan) yang lagi tua daripada dia iaitu Mamori (dipanggil oleh Sena sebagai Mamori-neechan), tapi sepanjang dia kene buli tuh, dia dapat belajar untuk lari dengan laju hasil akibat takut dikejar oleh pembuli, dan ini menjadi kebolehan istimewa dia…

    Sampai sekolah menengah pon dia masih dibuli, dan pada satu hari tuh ketangkasan dan kebolehan dia berlari tu disedari oleh ketua pasukan ragbi Deimon Bats (ataupon football, istilah amerika) iaitu Hiruma Youichi yg pada masa tuh cumer ader 2 ahli sahaja (Hiruma dan Kurita Ryoukan) dan dipaksa oleh Hiruma untuk menyertai pasukan tersebut, tapi identitinya terpaksa dirahsiakan…oleh itu nama Eyeshield 21 (eyeshield – disebabkan pelindung muka yang dipakai pada helmet Sena, dan 21 adalah nombor pemain) telah diberi kepada Sena, dengan kebolehannya utk berlari laju, senang untuk mendapatkan touchdown. Tapi Sena ni sebenarnyer lembik orangnyer dan langsung tatau aperpun pasal permainan ragbi ni cuma dia bole lari laju jer. Tapi in time, dia belajar utk menyesuaikan diri dalam permainan nih, dan bilangan ahli dalam kelab pon semakin ramai…

     
     

    Mamori melindungi Sena drpd dimarahi Hiruma (Kurita dibelakang)

     

    Hiruma & Sena, Hiruma dipanggil “demon” dan memiliki devil’s handbook, yg actually lawak…:-))

     

    Shin & Sena…arch rival in speed

    Citer nih ala-ala slamdunk ler gak…memula bengap nak main, pastu lama kelamaan makin terer…latest episod untuk citer ni adalah 24, dan boleh didapati kesemuanya di sini…worth to watch, coz jalan citer agak besh, dimana mereka menentang pasukan2 yang makin lamer makin hebat dalam setiap perlawanan…and I give it 4.5 stars (*)

15 Comments


  1. ikoko says:

    apakahh.. aku cam nak tengok ar.. sebab ko letak 4.5 stars. ..woww.

  2. azmie says:

    have u seen slamdunk? jalan citer lebih kurang ler…dari segi emosi atmosphere nyer…:)>-

  3. bahia says:

    :) kite suka hiruma~*+*+*+
    hiruma DAMN cOOL~!!!
    animenya pu samer hebat…~*+*+

  4. azmie says:

    Hiruma mmg kenal “ramai” orang…:d

  5. shikamaru says:

    aku penah baca manga die tapi mana nak cari VCD/DVD anime die

  6. azmie says:

    aku just download gune torrent…nak cari torrent dier, gi ker http://a.scarywater.net/saizen

  7. shikamaru says:

    waaaargh tak tau camne nak download biaslah budak baru blajar

  8. azmie says:

    ala lama2 terer ler tu…aku pn bukannyer belajar dari orang, sumer belajar sendiri jer…:)>-

  9. aReNieX says:

    tak pon direct download jer kt http://www.fansub.tv
    owh yeah..citer nih mmg besh sgt…tapi da tak layan anime dah..hoho..

  10. azmie says:

    hoho ader direct download link gak ker…leh usyar nnt…

  11. shikamaru says:

    kenape lame giler nak download benda tu hah? ke aku yang salah

  12. azmie says:

    lol mmg ler….file size beso maner ko ingat…bukan cam ko bese download mp3 dlm 3-4 minit camtu…

  13. mit0s says:

    aku dah baca sampai e200
    tp jipn lAAA
    omptih sampai199 jer
    sapa ada masa demon kalahkan bando
    mintak tolong

  14. azmie says:

    ler aku tak baca ler manga dier, just layan anime ajer…la nih pon baru ep 48 ajer…slow gak ler…:-w

  15. Shoka says:

    Ya-Haaaaaaaaaaaaaaaa…………. :wink:

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p