hmmmmm kejap jerk, tup tup dah setahun (17 okt 04) arwah mak yang tersayang meninggalkan kami sekeluarga…rasa cam baru semalam jerk peristiwa nih berlaku…hari Ahad lepas gi shopping kat “Kafu” (Carrefour ler) subang, rasa janggal laks, sebab seblom nih (tahun lepas tak gi shopping) , biasanya arwah mak ikut sekali, tapi kali nih, aku ngan abang sahaja yg pergi…abah? heh dier tuh susah beno kalu nak ajak gi shopping, kalau ikut pon dier dok luar jerk, kiranyer tak bese gi shopping ler nih…

sebenonyer jauh dlm hati nih masih terasa lagi kehilangan arwah mak, tambah-tambah lagi time dekat nak raya nih, orang dok pasang lagu raya yg sedih2…tak dapat nak lupakan detik-detik terakhir, di katil hospital universiti…aku bukak mata arwah, tgk mata dier dah tak beri respon, cumer ader genangan air, rasa sedih dihati sangat…mase tuh sumer orang di hospital rasa nak marah, nak bambu, apsal korang biarkan mak aku jadi camnih…padahal masa masuk hospital dua minggu seblom tuh arwah ok jerk, leh berbual, cuma pening2 sedikit aje…tau tau 2 hari lepas tuh dier jatuh koma…

tapi aku redha, akan pemergian arwah…aku tau yang hidup pasti akan mati, pergi takkan kembali…pergi menemui Yang Maha Esa…aku teringat satu ayat nih, lebih kurang camnih, “maser hidup, sayangilah orang itu secukup2nye, dan bersedialah utk perpisahan suatu hari nanti”… -end-

Category :

5 thoughts on “dah setahun…

  1. azmie says:

    luahan hati seorang anak yatim…

    ps: gallery updated…

  2. ikoko says:

    Meh la sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buatnya ..

    Semoga ko lebih tabah menghadapi kehidupan ni..

    Allah pelihara anak-anak yatim tau azmie … orang lain akan faham perasaan kita, bila mereka alami perkara yang serupa..

    Then, azmie.. ko raya ni, nanti turun Johor tak? ada sedare mara kat johor tak?

    Kalau ada tuh, singgah la pam minyak Petronas Peserai.. ;) leh kaya kan lagik boss aku.. uhuks uhuksz..

  3. emptyspace says:

    hi mie.. sabar aje la.. kite semue pasti akan lalui itu semue :)>-

  4. winterwish says:

    semoga ko tabah ye Mie, aku tatau pun ko anak yatim :(

  5. azmie says:

    ikoko on October 25, 2005 at 2:43 pm said:

    Meh la sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buatnya ..

    Semoga ko lebih tabah menghadapi kehidupan ni..

    Allah pelihara anak-anak yatim tau azmie … orang lain akan faham perasaan kita, bila mereka alami perkara yang serupa..

    Then, azmie.. ko raya ni, nanti turun Johor tak? ada sedare mara kat johor tak?

    Kalau ada tuh, singgah la pam minyak Petronas Peserai.. ;) leh kaya kan lagik boss aku.. uhuks uhuksz..

    thanx ikoko, tapi sedara mara aku sumer perak ajer…

    emptyspace on October 25, 2005 at 4:38 pm said:

    hi mie.. sabar aje la.. kite semue pasti akan lalui itu semue :)>-

    yerp…

    winterwish on October 25, 2005 at 7:49 pm said:

    semoga ko tabah ye Mie, aku tatau pun ko anak yatim :(

    aku kehilangan arwah mak, dikira anak yatim…kalau 2-2, yatim piatu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p