• 4 cute little kitties -end-

     

    click image to enlarge

    masih ingat tak kucing berempat nih? (refer HERE) sad to say, kesemuanya dah mati…bukan mati serentak, memasing mati pada masa dan keadaan yang berlainan, yg pertama kucing warna coklat keputihan, mati sakit, yang kedua kucing warna kelabu, juga mati akibat sakit misteri, kucing putih & kelabu tuh mati pasal menderita sakit akibat dilanggar oleh orang yang tidak bertanggungjawab, dan last sekali kucing warna hitam, mati waktu semalam, akibat dilanggar oleh kereta customer kat bengkel…

    seperti yang aku cakap seblom nih, nih ler risikonyer kalau bela anak kucing kat kawasan bengkel/industri nih, kalau tak mati akibat sakit, mesti mati akibat kene langgar/pijak/digigit anjing…kalau bole tahan sumer tuh, insyaAllah gerenti kucing tuh bole tahan sampai dewasa seterusnya sampai ajal dia…

    sedih gak, memula mak nyer hilang ntah kemaner, pastuh anak-anaknya satu per satu mati…maka tamatlah hikayat anak beranak si abu (nama mak kucing berempat tu)…

    sekarang nih, tinggal ler kucing aku yg sekor nih…si kecik…:-/

     

5 Comments


  1. emptyspace says:

    sedihnye.. aku tak sanggup tengok kucing mati kena langgar… even aku pernah terlanggar kucing masa bawak motor pun trauma sampai skang.. sedih gile.. kalau balik kg. nanti.. perhatikan jalan raya.. pasti akan ada binatang jadi mangsa kerakusan teknologi manusia

  2. ikoko says:

    :( salam takziah…

    :((

    ……………..

    aku rasa bersalah…… :((

  3. abah says:

    aku rasa epan pernah langgar kucing yg edang geguling tgh jalan….aper2 pon lepas nih tader kucing nak gi umah ko sbb cam tpat suicide! :-s

  4. azmie says:

    tak gak…dari dulu sampai sekarang ni, biler ader kucing yg dah “pergi” mesti ader lain yg datang ganti…dah baper banyak kucing aku bela dari time aku kecik sampai ler sekarang nih…maner tau pasni ader kucing lain lak yg datang…

  5. Wizurai says:

    dah sampai ajalnya…

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p