• alhamdulillah… selamat

    kecoh woo…ader orang berniat jahat cuba nak rompak bengkel bapak aku awal pagi tadi, seblom pukul 7…tapi percubaan tersebut dipatahkan oleh pihak polis yg telah mengikuti pergerakan orang-orang tersebut selama 2-3 hari nih…iyer…orang-orang, meaning ader 2 orang, gagak to be precised…korang paham-paham ler saper ekk…sebenarnyer polis memerhati gerak geri gagak 2 ekor nih seblom nih, depa (polis) kater gagak 2 ekor nih dah ragut beg orang kat kelana jaya sebelom nih…


    biler diperhatikan bebetol, rupanyer gagak 2 ekor nih ler yg semalam muncul kat kedai waktu awal pagi gak, depa (gagak) bagi alasan nak cari side mirror utk kete iswara milik abang salah sekor gagak tuh…aku kata ler awal pepagi nih maner ader barang tuh, kene gi kedai spare part…tapi nampak cam depa liat nak belah…pastuh ntah aper peliknyer mintak air sejuk kat abang aku…iyer, nasib baik maser tuh aku ngan abang aku ader kat kedai…kalu tak semalam lagi dah kene rompak…

    alhamdulillah, nasib baik takder aper-aper yang terjadi kat bapak ngan abang aku pagi tadi…manakala gagak 2 ekor tersebut, telah teruk dikerjakan oleh orang yang menangkap mereka…maser tuh pon aku baru sampai dari serdang…

    ps: hari-hari berdoa agar dielakkan oleh bala dan dari orang yang sentiasa berniat jahat…amin…

20 Comments


  1. winterwish says:

    ko bantai je terus lenkali..hohoho. anyway, syukur slamat semua :)

  2. ecah says:

    #:-S nasib baik..alhamdulillahla takde pape…ish….dasat!!

  3. Wizurai says:

    silambam je gagak tu…
    pastu sunat dia 2x…
    :-))

  4. hamdy says:

    ler gagak rupenyer… tembak jer.. habis cite.. kurang sikit gagak kat melaysia ni…

  5. JaNgGoAtS says:

    len kali call aku…

  6. megat says:

    gagak2 memang camtu… sib baik selamat, Alhamdulillah. Derang ikut resam burung gagak agaknya :-j

  7. Ariff Samani says:

    padan muke kene belasah.. nak ikutkan, potong je tangan diorang tuh supaya tak merompak lagi.. tak pun cungkil mate die.. kasik anjing makan :-W

  8. dinswok says:

    tumbuk gigi die sampai patah sampai xleh makan biskut. b-(

  9. azmie says:

    orang bangsat camnih pon ader…senang-senang jerk nak kaut duit cepat ngan cara camnih…ntah aper ler depa pk dalam kepala otak depa tuh…:-l

  10. ikoko says:

    huish…

    tak skolah agaknye gagak-gagak nieh..

    agaknye gagak tu tak tau kot , yang mencurik tu suatu kesalahan..

    dia hengat cam rembat rambutan.. curi rambutan kan owang takde la marah sgt..

    tu yg dia ingat, curi kat mana-mana pun bleh je kot..

    hoho.. ntah apa apa je gagak-gagak nie..

    harap pihak abg polisi bleh terangkan pada dia yang mencurik tu tak elok + berdosa + keje buduh.

  11. tj says:

    Nasib Baik Ako Tak Dak Kat Situ.
    Kalao Tak Dah Lama Ako Pukul Dorang.

  12. pablo says:

    kalo aku aku join gagak2 tu. takdapat rompak bakor je bengkel tu harharhhar

  13. azmie says:

    cam bagus jerk ko nih…kalu berani mai ler…

  14. azmie says:

    :d:((\:d/

    testing penggunaan smilies baru…;)

    :d:(

  15. ikoko says:

    eheks.. incik azmie, bleh la ye nanti, bagi saya set smilies yg baru tu.. bleh la ye.. bleh la…. pliz.. plizzz

  16. azmie says:

    eh encik syaiful ader sediakan kat dlm wbc per…saya pon amek dari situ gak…:d

  17. ikoko says:

    aiyak.. ye ke.. aku la ketinggalan kalo gitu
    aiyak..

  18. MERWE says:

    salam aLEIUKOUM

  19. azmie says:

    wa’alaikum salam warahmatullahi wabarakatuh…

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p