• tired siottt….pc fair part II

    yesterday’s trip was rather tiresome, and not to mention hectic also…mana naknyer, this is a first time PC Fair was held in such a huge place…ditambahkan lagi ngan ke “unfamiliar” an tempat tersebut…memula bertolak kol 6 petang, pastuh sampai dalam kol 6.40 gitu…menapak dari tempat parking laks makan masa 20-30 minit…last2 sampai dalam kol 7 lebih ler gaks…b-(

    peta perjalanan kat situ pon agak menyusahkan gak, ngan kawasan situ takleh masuk, sini takleh masuk…kene start masuk dari ballroom tingkat 3 dibahagian atas, kira dari atas turun ke bawah ler… memang menyusahkan :bwek


    ditambah lagi, dengan kesesakan….ramaiiiiiiiii orang sangat…berasak-asak, bertolak-tolak ngan orang lain kalau nak bergerak…bertambah dosa pasal terpaksa bergeser ngan “bumper” …ehehe

    anyways, malam tadi kira tak dapat beli banyak barang…dapat beli processor, MSI m/board, DDR2 RAM 2 pcs ,graphic card, SATA hd, LCD monitor, DVD burner, and last but not least a k/board & a mouse. All and all costs about…my budget ler….so tak cukup nak beli casing ngan sound card…maknanyer terpaksa add some money to buy those two things…

    walaubagaimanapun, last night was worth of visit…aku beli LCD monitor brand LG, pastuh mamat LG tuh kater aku bole dapat this one cool mini torchlight for free…all I have to do is go back to the third floor to redeem one, but to my dissapoinment the torchlight is out of stock…dah abes…BUT lucky me there was a lucky draw, I’m eligible to draw one…all I have to do is left click on a mouse of a computer displayed to see what prize will I won…very very lucky me…I won meself a 512mb thumbdrive worth rm3++!!! so so lucky…the person that took care the lucky draw was also a little bit shocked to see that I won the prize…(and before this my brother said it wasn’t worth it…lucky I didn’t took his advise :senyum)

    and pastuh terus balik…tak belek pon barang yang dah dibeli tuh…:|

10 Comments


  1. winterwish says:

    wah brape sume tu?

  2. azmie says:

    yang aku bgtau kat ko arituh ler winter…:senyum

  3. winterwish says:

    not bad woh, processor ape? ram 1gb ke 512? ko still berminat dengan hardisk 160gb tu?

  4. azmie says:

    pentium 4 baper aku tak ingat…ram 512×2 so jadi 1GB ler

    aku still minat nak beli hd tuh…so aper citer?

  5. megat says:

    jelesnyer aku… terlepas PC Fair kat JB :-((

    Thumbdrive 1GB baper skang erk!?

  6. azmie says:

    1GB ek…hmmm ntah ler…aku dpt 512mb free…untung nyer aku….:senyum

  7. winterwish says:

    ko YM mamat nih digifloyd_ex , name die farid.

  8. azmie says:

    dah…semalam kater nak jumper…pastuh dier kater kete dier wat hal laks…try malam nih ler plak…

  9. winterwish says:

    oo.. ade prob skrg budak tu dengan kete.

  10. azmie says:

    malam tadi jumper (nak dekat kol 12 ler gak) depan mcD…datang ngan motor jek…:senyum

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p