• New theme…

    I got my eyes on this one new theme, called the urban giraffe…i’ve tried to apply it as my current theme, but there seems to be a conflict amongst the plugin, so right now I’ll have to disable each plugin one by one to identify which plugin that causes this conflict and therefore solving the problem…anyways you can see the implemented theme here:

43 Comments


  1. Cypherhackz says:

    hmm…selalunye theme tak effect ape2 ngan wp. stahu aku la. tapi… entah…

  2. azmie says:

    bezanyer, theme nih kene ader plugin baru leh view ngan sempurna…

  3. Ariff Samani says:

    itulah kelemahan pasang plugin.. same gak cam site aku.. banyak install plugin bile tukar theme die ade problem :-l

  4. ZEO says:

    korang ni tak ikut peraturan betul la.
    tiap kali update/upgrade/tukar theme/modification sila deactivate semua plugin tu.
    pastu activate sesatu.
    kalau ade broken code dalam plugins, debug la code kasi ngam ngan version then resubmit pada wp-plugins nya tree

  5. azmie says:

    iyerker? awat tak bgtau awal2…aper ler…:-))=P~

  6. Sy41ful says:

    korang ni tak ikut peraturan betul la.
    tiap kali update/upgrade/tukar theme/modification sila deactivate semua plugin tu.
    pastu activate sesatu.
    kalau ade broken code dalam plugins, debug la code kasi ngam ngan version then resubmit pada wp-plugins nya tree

    Yek yek.. aku pun buat macam tu.. aku deactive kan dulu semua plugin.. pastu batu change and active theme tu.. pasu aku aktifkan satu-satu plugin.. so dari situ kita akan nampak..plugin apa jerk yang error..atau jalan cam biasa.. dengan cara tu,kalau terjumpa error..kita akan tau.. apa yang error.. dan tau plugin tu bermasalah… dan harus di patch atau dilakukan sedikit hack.. :peace

  7. azmie says:

    new theme in progress…aku ikut petua dr zeo…:senyum

    diharap dpt sabar ekk…aku baru jerk tuko theme pepagi buter nih…plugin sumer dah deaktif kan…

  8. Cypherhackz says:

    cool kat theme nih

  9. azmie says:

    last minute tuko theme lagi…so urban giraffe is not relevant anymore…

  10. Ariff Samani says:

    theme baru ni mesra resolution la… ala takde smiley nak letak

  11. azmie says:

    tgh godek2 lagi ler…plugin gravatar jer baru activate…

    weh camner nak gerakkan name author tuh ke kiri arr…? aku dah try ubah tanak ke kiri pon…aku nak namer author kuar kat bhg bawah gravatar tuh…

  12. megat says:

    ader kena mengena ngan CSS file ke!? ataupun ko pegi kat comment.php letak jer

  13. azmie says:

    boh aper? aku ader boh tag br/ tuh…tapi still samer gaks…

  14. Cypherhackz says:

    tambah lagi satu <br>

  15. azmie says:

    dier ke bawahkan lagi, tapi taknak ke kiri…biasanyer kat maner kiter kene godek? kat padding or margin?

  16. ZEO says:

    hehe gune float ler kat css tu.

  17. azmie says:

    bagiler contoh kat sini zeo…

  18. dana says:

    oh ini dh mcm tutorial nih.. :tepuk

  19. Cypherhackz says:

    ok kau dah letak lum <br> tuh?
    kalau dah tukar css gravatar tu ngan yang nih:

    .gravatar {
    float:left;
    background: url(images/shadowAlpha.png)
    no-repeat bottom right !important;
    background: url(images/shadow.gif) no-repeat bottom right;
    margin: 10px 0 0px 10px;
    padding: 0px;
    }
    .grabox{
    position:relative;
    bottom:6px;
    right: 6px;
    border: 1px solid #a9a9a9;
    padding:4px;
    }

  20. Nashrex says:

    ait? tukar lagik? rajin tul…

  21. winterwish says:

    yay theme baru.. ui tade shoutbox lagi. wahh sungguh mesra resolution theme nih, liquid uu.. :D

  22. azmie says:

    cypher: ok nnt aku boh..tgk camner…

    nashrex: tuko laie ler…memandangkan banyak plugin tak ngam ngan theme lamer tuh

    winter: tu ler, aku nak boh g-shout tuh, tp takleh pakai laie…

  23. azmie says:

    erm samer gak ler…:(

  24. megat says:

    eheh berjaya akhirnya letk g-shout. tahniah mie! :)

  25. ZEO says:

    aler susah sangat dalam img tu boh style. pastu assign stail ko tu terus dalam img contoh

    ” width=”40″ height=”40″ alt=”” style=”float:left; background: url(images/shadowAlpha.png); no-repeat bottom right !important; background: url(images/shadow.gif) no-repeat bottom right; margin: 10px 0 0px 10px; padding: 0px;”/>

    tapi jgn ikut. hehe
    lagi pun ko ade missing ; lepas background: url(images/shadowAlpha.png).
    grabox ngan gravatar nya tu leh combine.
    then lagi satu. ako ingat ko nak floatkan gravatar tu bebetul belah kiri nama dan comment.

  26. Cypherhackz says:

    huh? tak leh gak ke? tapi mase aku try tu leh la plak. aku kalau <div> ni tak tahu sangat. aku selalu gune <table> je. senang nak set. takpe2. kau try plak yang zeo suh tu.

  27. azmie says:

    heh jadi pon…aku boh tag br bebanyak…:-)):D

  28. nian says:

    makin lama makin mantap..nian sudah jauh ketinggalan #:-S;))

  29. azmie says:

    ala bese jerler nian…takder mantap pon…byk lagi kekurangan nih…

  30. Cypherhackz says:

    akhirnye dapat gak kau buat eh. :D dari gune <br>
    kau ade try tak gune <p></p>?

  31. Ariff Samani says:

    pembetulan.. gune :peace

  32. Ariff Samani says:

    la.. maksud aku letak

  33. Sy41ful says:

    uikss..:O tukar theme lagik??? ;))

  34. azmie says:

    tak guner tuh pon…

    erk ariff, letak per? kat sini kalau tulis kod dier hilang terus ler…:kening

  35. azmie says:

    eh camner si cypher tulis kod tuh leh kuar laks?

  36. megat says:

    dia pakai tak :-/

    test :

  37. ZEO says:

    pakai le entities.

    & l t ; dedekat atau & g t ;

    LOLLLLLLL!!!!!!

    busuk dowh ko wat kat atas name. floatkan ler tepi name+comment post tu.

  38. azmie says:

    aku ni bukannyer terer sgt zeo…aku tau ler ko terer…:bwek

    busuk apernyer…aku tak bau per pon…

  39. azmie says:

    hehehe, quote aku guner fancytooltip nyer css code…

  40. ZEO says:

    lengkung tu imune kat mozilla jer. kat IE tak jadi wkakka

  41. azmie says:

    yer ker? tak check pon kat IE…tak guner IE pon…:-j

  42. ikoko says:

    assalamualaikum

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p