• yahoo mail goes 1GB

    By early May, your Yahoo! Mail storage will increase to a full 1GB. It’s a free upgrade to help make sure you never have to worry about deleting important messages again

    Memang tengah hangat bersaing capacity nih…Gmail dah 2GB, yahoo laks tak lamer lagi 1GB, hotmail laks? takkan 250mb jek kot…aper barang…:-j

18 Comments


  1. ZEO says:

    tapi yahoo! tak leh lawan gmail dari segi spam.
    yahoo! too much spam.!!!
    gmail much more reliable

  2. azmie says:

    aku tak kesah, janji dpt space beso…:D

  3. Ariff Samani says:

    tapi yahoo ade advertisement, pastuh takleh nak email dari own pc seperti gmail.
    hotmail plak takleh nak recievie attachment lebih dari 2MB kalo tak silap, cam tahi! ;))

  4. dinswok says:

    GMAIL punyer interface xder image. Kalo ada pon.. 2-3 bijik jer… GMAIL ni best bg orang yg mementingkan kepantasan mendapatkan email. l-)

  5. Ariff Samani says:

    mesti la.. dalam dunia sape nak lambat-lambat? even gaji pun nak cepat, ye dok? l-)

  6. Sy41ful says:

    Yahoo dari segi protection best, tapi gmail pun best gak sebab cara pengendalian lebih mudah. Bahkan bebudak baru celik komputer ngan tenet pun leh guna gmail. Kalau yaho.. iklan melambak.. bebudak pertama kali belajar guna email yaho mengelabah.. sebab tak tau nak klik yang mana sebab banyak hyperlink yang meghubungkan ke iklan-iklan client yahoo…

    pepepun.. buat masa sekarang Google yang terbaik..

    p/s: bila lah agaknya google nak buat Google Messenger plak yek???

  7. dinswok says:

    betul tuh ariff samani! :senyum … aku pun nak tunggu gaks.. ntah biler google nak buat Google Msgr..? ;))

  8. azmie says:

    less ad, more space… i like…google msgr? ntah ler depa nak wat ker idak…:penat

  9. novatech says:

    hm.. sape tau camana nak send attachment kat email google? sbb dia block la file .zip ..
    hmm.. :kening

  10. azmie says:

    erm? aku test hanto ok jek? baper beso size file attachment ko tuh nova?

  11. dinswok says:

    aku dok rajeng teh agie wat gitu. Takot2 gmail sekak fail jenih gitu. Aku dok tahu mende pokk… keskeskes :-@

  12. azmie says:

    heh, aper mende mu kecek nih dinswok? :sigh

  13. dinswok says:

    hahahahaha! Haram tak paham… sbb dier bahse ganu. Keskeskes. :-j

    aku dok rajeng teh agie wat gitu. Takot2 gmail sekak fail jenih gitu. Aku dok tahu mende pokk… = aku tak penah buat camtu lagi.. mungkin gmail sekat file jenih camtu. Aku x tau pape…

    :D

  14. novatech says:

    hmm.. org send kat kita boleh.. tapi kita nak send out takleh :D
    :kening

  15. winter says:

    aku rase cam penah try je send file, bole je aku send file *.rar, dalam 5mb gitu,

  16. azmie says:

    aku ader hanto zip file gak, tapi less 1MB ler…but ok, no prob…mungkin kat tempat ko tak bagi attach file kot, i mean ko kat tempat keje ker aper?

  17. foo says:

    kalo korang nak send attachment 1mb, 5mb, 10mb, 50mb pun.. BOLEH. gi jer website http://www.yousendit.com/ :D tp paham2 la brape lama masa nk upload file tuh.. and apa2 pun, make sure email account si penerima tuh muat utk terima attachment korang yer.. aku send vidclips kat members2 pakai website nih jer.. ahaha.. (pakai msn messenger lagi laju drp yahoo messenger, tp website yg aku bagi nih kalau korang nak send thru email la). ok saje je nak contribute :-p

  18. azmie says:

    icccc……so takyah nak ader email ler kalau nak send attachment guner mende nih….thx 4 da tip! :D

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p