10 Comments


  1. ikoko says:

    byk yg aku kena belajar…………….

    dari A sampai Z.. camner la ko bleh available kan gravatar kat comment ni..

    dan camner la ko bleh available kan smilies byk byk ni..

    byk tul coding yg aku kena belajar…

    :(

  2. azmie says:

    nih sumer dalam wordpress, kalu nak belajar, kene install wordpress dulu, baru leh citer…gravatar nih gak ader depa guner dlm haloscan…:D

  3. ikoko says:

    urm.. mmg guna dalam haloscan.. abistu.. camner che` azmie bleh gunakan smilies, gravatar untuk comment dlm wordpress ni…

    hurm…

    p/s: baru je install wordpress … rasa mcm kepala kena hempap, bila dpt tau sumer ni memerlukan php coding… arghh b-(

  4. azmie says:

    owh? dah install wp rupenyer…sebenonyer utk sumer tuh memerlukan penggunaan plugin, ikoko kene download plugin tuh dulu, pastuh activate kan nya…kalau tatau lagi tanyer saya ok?

  5. Sy41ful says:

    Bagi aku install wordpress sangat mudah.. semudah 123 dan abc.. sebab hanya memerlukan masa lima minit aje Done!

    Sila lihat: http://www.sy41ful.saleiz.com/blog/

    Pada comment juga selain ada gravatar, juga dapat detect Country and Nation dan boleh detect browser dan OS sekali… kalau nak tips cam ner nak buat, hantar email jerk ;))

  6. Sy41ful says:

    Oh ye che Azmi, saya nak bagi cadangan untuk blog awak tentang teks artikel yang panjang pada main page tu cuba ringkaskan untuk bacaan seterusnya sebab jika artikel tu terlalu panjang, maka artikel sebelum tu akan jauh dibawah. letih lah nak tarik scroll :D

    letakkan kode itu: “” sebelum lanjutan artikel seterusnya.. :peace

    Hope dapat dapat membantu dengan cadangan ni ;)

  7. azmie says:

    yep yep…thx 4 da suggestion, itu ler, ader artike yg panjang-panjang, 4 sure user penat nak membacanyer…actually harituh aku ader terjumpa satu plugin yang meringkaskan artikel yg panjang, tatau ler dlm wp 1.5 nih plugin tuh dah sedia built in atau tidak, tak explore lagi…:D

  8. Sy41ful says:

    Ada dah kode tu azmin.. tak payah pakai plugin.. aku nak type code tu tak leh display after post komen kat sini.. kalau ko online petang ni, msg aku kat YM pada ID syaiful_online

  9. azmie says:

    dah aku baru perasan tadi, dier lebih kurang camnih…[!more] or something like that…tag dia lain (kang tak ble display laks)

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p