• Sigh…

    Aku nih bukan nyer pandai sangat, “grad” pon, CGPA cukup-cukup makan jek, nak mintak keje, ader yang bagi jawapan “CGPA awak tak cukup, sorry…” ader plak bagi jawapan “Awak punyer qualification tinggi sangat, lagipon kami nak cari orang yang boleh keje permanent, takmo yang part timers”, ader plak yang langsung tak balas…aiiiii beginiler nasib diriku yang malang…..oh tuhan…….:(

8 Comments


  1. Wizurai says:

    teruskan usaha…
    setiap usaha pasti ada hasilnya…

  2. ZEO says:

    keje part time dulu tuk experience 1-2 tahun. then baru apply serious job, even kalau CGPA ko best tp still depend on experience.

  3. azmie says:

    ituler aku tengah cari keje yg contract dulu nih…

  4. syazwan says:

    nak tanye sket.. ko dok mane?? kalo skitar selangor ni… ko nak tak jadik keje salesman keter??

    bapak aku dulu kejer sales man keter lpas kna buang akibat ekonomi down ’97 dulu… gaji pokok 300 je.. tp die nyer insentif…pergh… !! mantap..dulu ade salesman kat kampeni lama bapak aku.. gaji dia leh kire standar ngan gaji manager…
    skg bapak aku adelah sales director @ proton edar : wazi motor sdn bhd kat kota kemuning…kalo nak kejer…feel free ler kontek aku…. kalo nak le..

    Ps: mmg nampak je gaji awal kecik…tp igt gak..camne bapak aku rebuild kejer dia…pastu insentif lagi…& kalo kejer keras mmg x de hal lah ;)

  5. azmie says:

    pergh salesman kete, pastuh jadi sales director, mmg hardwork tuh…aku dulu pon penah sekejap jadi salesman, ader aku citer dlm blog lamer aku…:senyum

  6. Sy41ful says:

    aloh mak… keje apun ok dari pada tak keje.. kalau setakat ni yang ada hanya selesman aje.. tibai jek buat sementara waktu sebelum jumpa keja lain.. lagi pun ko punya kelayakkan tinggi apa.. l-)

  7. azmie says:

    actually currently aku “keje” ngan bapak aku, handle bisnes mechanic, aku jaga bab accounting…:-p

  8. Sy41ful says:

    huh best lah tu kire duit… perg.. apa kata ko teruskan berkhidmat terus ngan bapak ko.. mungkin sekurang-kurang nya ko seorang anak perintis seterusnya dari usaha keluara ko tu.. mudah-mudahan berjaya..

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p