• PTPTipu…

     

    2 hari lepas (sepatutnyer maser tuh da nak post entry nih…tapi takleh guner plak plugin exhibit nih >p: ), satu surat yang aku geruni sudah sampai…surat yang sama seperti surat 4 tahun lepas, yang aku benci tengok…yang aku nyampah, yang macam-macam lagi ler…memula ingat aper ler, agung ker bagi surat kat aku? siap tulis “URUSAN SERI PADUKA BAGINDA” lagi../:)..ituler surat PTPTN, ataupon PTPTipu… dah suruh aku start bayo…siap tertera kat bahagian perkara tuh, “Arahan bayaran balik…” bla bla bla, arghh tidak!!!, keje pon tak tercari lagi (aku keje ngan bapak aku, part time buat maser nih)…tapi aper nak buat kan, dah adat meminjam, kene ler bayo balik…

     
     

    Tapikan, ader satu mende yang aku tak puas hati…ader ker dier tulis kat situ aku pinjam kat dier RM42K? WTF? WTS? WTH?, dalam agreement original dah tulis siap-siap aku pinjam cumer RM40K ajer…maner plaks kejadahnyer datang lagi RM2K tuh? nak kater bunga, cuba pikirkan, aku kene bayo balik RM250.72 sen sebulan dalam maser 20 tahun,

     

    so, 250.72×240(20 tahun) dah baper dah? congak-congak ader ler dekat RM60K!!!, lagi mau kikis duit orang ka? Arghh! aku tak kire!, minggu depan aku nak gi pejabat depa, nak hempas agreement tuh kat muka depa (yo yo jek…:-p )…aper pon, aku mesti nak dapatkan penjelasan dulu sebelom buta-buta bayo kat depa…

    neways, winter, akhirnyer dah bole guner…;))

15 Comments


  1. winter says:

    uih suke2 je tambah 2k dalam pinjaman. keji sial derang nih [-X

  2. Wizurai says:

    apalagi… hemapskan sekuat ati! b-(

  3. admin says:

    huk oloh…awat samer gravatar ngan aku nih wizurai? :(

  4. Wizurai says:

    tu yg test aje… aku blom carik yg lain…

  5. winter says:

    ahahhaa.. same avatar. ;))

  6. winter says:

    aa bole gune dah plugin tu? ape yg ko buat?

  7. admin says:

    plugin exhibit? hehe, ghupenyer kene modify script dier dulu, baru leh guner, pastuh kene set folder image chmod 777…

  8. koi says:

    alamatnyer tak kawin ler awak

  9. admin says:

    uiks koi pon ader sini…thx 4 visitin…kawen? hehe carik anak orang kaya ler…sponser bayo loan…:-p

  10. Ash says:

    oits.. apsal tayang alamat? Kang datang stalkers kaco ko.. :o

  11. admin says:

    ohohoho…promo sebenonyer…itu alamat bengkel bapak aku…ader kerosakan kereta? sila lah repair di bengkel kami…:D

  12. ikoko says:

    musykil nye…

  13. admin says:

    aper yg musykil tuh?

  14. admin says:

    hik hik…baru aku tau, mmg ader tambahan rm500 setiap tahun dalam agreement aku…special utk student yg amek program dalam bidang sains (IT dalam bidang sains ler)…so 4 tahun, rm2000 ler…tebal muker…:>

  15. amie fiza wts ptptipu says:

    macam 2 gak yg ak alami skang ni….cam s**L!!!!!!

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p