• “Gravatar” Plugin

    Apa itu gravatar? korang penah dengar avatar kan? specified image use to represent user..bla bla bla…ala gambo ler…dimana biler ko post comment, gambo ko ader kat sebelah…actually nak guner nih, first gi ker website dier, http://www.gravatar.com, register dulu…pastuh upload ler pic 80×80 yang ko nak, tapi amek masa sket ler untuk depa approvekan gambo tuh, depend on the content (manerler tau korang taruk gambo porno ker…:P ) Enough blabbering, let’s get started…

    WordPress 1.2.x

    1. Pergi ke http://gravatar.com/implement.php#section_2_2, muat turun fail http:// gravatar.com/plugins/wp_gravatar.zip
    2. Extract semua file tadi kedalam /wp_content/plugins/ dan aktifkan “Gravatar” pada menu plugins didalam admin panel.
    3. Buka wp-comments.php (andaikan tidak guna pop nya komen) dengan editor kegemaran anda, letak ” alt=”” /> antara barisan 16 hingga 18 didalam loop komen tadi. Atau cari baris < ?php comment_text() ?> ini dan masukkan dibawahnya.
    4. save dan tutup.

    FYI, thanks to zeo for the “straight to the point” guidelines…

9 Comments


  1. winter says:

    Tq mie, aku nak try gak la camni

  2. admin says:

    no prob…:D

  3. winter says:

    waaaaaaa….takbleh la gune gravatar plugin kat site aku. die tak kuar gamba, kuar url gamba tu. apesal aa?

  4. winter says:

    oo nvm, dah ok. :P tak bace abis guide yg die kasi tuh..huhu

  5. admin says:

    hehe, bese ler tuh, ader sorang member aku pon kene camtuh gaks…:P

  6. azmie says:

    testing komen sebagai user biasa…:D

  7. winter says:

    tu jadik je. baru nak kasi coding :p

  8. admin says:

    dah jadik…:D

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p