• balik kampung

    Balik kampung on the 1st day of raya, depart dalam kol 5.30 am gitu, pastuh singgah jap kat restoran jejantas sg buloh utk sembahyang suboh…pastuh terus shoot sampai manjung perak, sampai lebih kurang nak dekat sembahyang raya dah…dok kat Perak sehari jerk, tak gi beraya maner-maner, gi ziarah kubur arwah mak (padang tembak, on da way to Lumut), pastuh buat kenduri arwah time petang raya tuh, esoknyer terus bertolak untuk ke Kelantan laks, so lalu Gerik ler…tang situ aku tangkap gambo (fotopages), sebab scene nyer menarik…tapi memandangkan kitaorang tak berhenti rehat, so tangkap gambo dari dalam kete ler, ditambah ngan aku yang tak baper profesional dalam bidang tangkap menangkap gambo… so jadik tak baper menarik…:P
    Sampai kat Kelantan lebih kurang dah malam, dalam kol 9.00pm…reason, dah masuk Kelantan, jalan sesak giler, sebab perkahwinan pengantin diraja selama tiga hari…ditambah ramai gak orang balik ke Kelantan time tuh…even time nak balik ke KL pon jalan sesak giler, dari Kelantan ke Pahang, memanjang jam jerk…sampai KL pon dalam kol 9-10pm gakler…dok kat Kelantan lebih kurang 2 hari…overall perjalanan memang memenatkan, lain kali nak balik raya kat Kelantan, kene pikir 2-3 kali, janganler pegi-balik time raya 1 sampai raya 3…memang sesak….:|

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p