• selamat hari raya

    Kejap jek dah hari Jumaat dah, kalu tak silap tengok anak bulan pon petang nih…so samada esok atau lusa raya….tapi yang aku heran, ramai orang cakap raya samada ahad atau isnin? awat camtu laks? kalu dah tengok anak bulan petang nih, mestiler samada besok ataupon lusa…tak caya tengok masa 1st posa…hari nih tengok anak bulan, pastuh announcement kata besok start posa…ader yang cakap sekarang nih ikut kalendar jek…kalu tulis ahad-isnin, kira samada ahad atau isnin ler raya…FYI, kalendar biasa tuh kalendar Gregory, maner leh tengok ikut situ, kalendar Islam guna kalendar Qamari…maknanyer ikut bulan (bukan bulan=month, bulan=moon), itu mengikut pemahaman aku ler…

    Anyways, aku nak ucap SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN, kepada bloggers, dan juga sesape yang mengenali aku. Kepada yang rasa tersinggung ker aper ker sepanjang coretan aku kat blog nih, harap ler dimaafkan yek? 0-0 :D… Raya takyah datang rumah :P…hehehe (bese orang kata jemput datang rumah), beraya kat luar bole ler…sesaper yang sudi nak ajak, aku ok jerk…;)

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p