There’s this one time, when i called this person (girl, this telemarketing job lar..location somewhere in kelantan), her father picked up the phone, so i said the usual words (in malay)…CONGRATS!!! your daughter.. blablabla..yadayadayada…

And then I heard something that irritated me, kinda made me pissed off…he said, and I Quote…”Apa bagus sangat ngan universiti swasta nih? tau korek duit orang” and then I said…”pakcik, belajar kat maner-maner pon, still perlu duit gaks…cuba citer sket tempat maner free of charge belaja?” and then he stood quiet for awhile…awhile only..

And then he said, “anak saya memang dapat banyak tawaran, dalam 10-20 dari macam-macam tempat, …ader kat IRAQ ler kasik surat tawaran kat dier belaja kat IRAQ…sumer IPTA ader IPTS mintak dier masuk tempat jadik tak berminat ler dengan tawaran awak”…and then he just hanged up…

Kot yer pon nak tolak tawaran, cakap ler bebaik, kiter nih niat nak bantu anak orang untuk mendapatkan tempat belajar, in case kalu tak dapat maner-maner tawaran, ini dier balas cakap camtuh laks…dah ler tuh, IRAQ laks tuh, ntah aper-aper merapu orang tua tuh…aper logik surat tawaran dari luar negara..? aper kejadahnyer sumer ini?, so aku pon dengan hati panas (ingatkan nak tepon balik kasik maki orang tuh, tapi nak jaga nama UNITAR) mencatatkan “DECLINED” ke atas namer orang tuh…buat orang sakit hati betol…X(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p