Went to House of Internet (kelana jaya) just now, have a conversation with the person (girl) working behind the counter (simplified dialogue):

counter girl: Hi, bole saya tolong?
me: yup saya nak tanyer, sayer nak install streamyx, so sayer nak tau kalu rumah saya bole install streamyx ker idak (memula ingat mmg bole install streamyx dah)
counter girl: sure, bole saya tau no telepon umah encik?
me: 89*****4
counter girl: okies, kejap yek saya check
me: okies

after baper saat tuh

counter girl: sorry, tempat awak still tak support streamx?
me: wha? takkan kat serdang takleh dapat kot? ramai member saya dok serdang, diorang ok jerk leh install streamyx
counter girl: iyer? nih serdang kat area ner?
me: hmmm, tatau landmark ler, taman sri serdang… dekat ngan upm?
counter girl: iyer saya tau, tapi spesifik kat ner?
me: saya baru jerk pindah serdang dalam 3 bulan gitu, so tak familiar sangat ler (sajerk bohong, padahal slalu ulang alik serdang)
counter girl: owh, coz saya pon dok serdang, nak apply streamyx tak dpt, pasai port dah full
me: so mmg leh install?
counter girl: a’ah, maybe kat tempat awak tader “pizza box” kot
me: owh (kebende tuh?)
counter girl: ok ok, awak still leh register, tapi masuk dalam waiting list ler, tunggu cukup korum baru leh install pizza box kat area tuh, dalam 4 orang jerk dah bole install dah
me: owh camtuh, skang nih dah baper ramai dlm waiting list tuh?
counter girl: sorry sayer tatau
me: owh…taperler saya register dulu
counter girl: jangan risau, no charges yet, nnt biler dah cukup korum kitaorang akan call awak…
me:(fuish lega…ingatkan kene bayo td…)
after that registration…

counter girl: sowwy….ader prob ngan system, tapi taper, nnt kitaorang akan call awak…so terima kasih…
me: (itu jerk?)..mmm okies sama-sama…

leaving that place puzzled…

conclusion:hampeh!!!, iyo iyo aku ingat dah bole install streamyx, ghupenyer takleh, port full, tunggu dier install port baru…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p