• kunun nak install stimix ler ni

    Went to House of Internet (kelana jaya) just now, have a conversation with the person (girl) working behind the counter (simplified dialogue):

    counter girl: Hi, bole saya tolong?
    me: yup saya nak tanyer, sayer nak install streamyx, so sayer nak tau kalu rumah saya bole install streamyx ker idak (memula ingat mmg bole install streamyx dah)
    counter girl: sure, bole saya tau no telepon umah encik?
    me: 89*****4
    counter girl: okies, kejap yek saya check
    me: okies

    after baper saat tuh

    counter girl: sorry, tempat awak still tak support streamx?
    me: wha? takkan kat serdang takleh dapat kot? ramai member saya dok serdang, diorang ok jerk leh install streamyx
    counter girl: iyer? nih serdang kat area ner?
    me: hmmm, tatau landmark ler, taman sri serdang… dekat ngan upm?
    counter girl: iyer saya tau, tapi spesifik kat ner?
    me: saya baru jerk pindah serdang dalam 3 bulan gitu, so tak familiar sangat ler (sajerk bohong, padahal slalu ulang alik serdang)
    counter girl: owh, coz saya pon dok serdang, nak apply streamyx tak dpt, pasai port dah full
    me: so mmg leh install?
    counter girl: a’ah, maybe kat tempat awak tader “pizza box” kot
    me: owh (kebende tuh?)
    counter girl: ok ok, awak still leh register, tapi masuk dalam waiting list ler, tunggu cukup korum baru leh install pizza box kat area tuh, dalam 4 orang jerk dah bole install dah
    me: owh camtuh, skang nih dah baper ramai dlm waiting list tuh?
    counter girl: sorry sayer tatau
    me: owh…taperler saya register dulu
    counter girl: jangan risau, no charges yet, nnt biler dah cukup korum kitaorang akan call awak…
    me:(fuish lega…ingatkan kene bayo td…)
    after that registration…

    counter girl: sowwy….ader prob ngan system, tapi taper, nnt kitaorang akan call awak…so terima kasih…
    me: (itu jerk?)..mmm okies sama-sama…

    leaving that place puzzled…

    conclusion:hampeh!!!, iyo iyo aku ingat dah bole install streamyx, ghupenyer takleh, port full, tunggu dier install port baru…

Leave a comment

:D :) :( :o 8) :eek: ;-( :grin: :wink: :arrow: :idea: :?: :!: :evil: O:) :-| :-* :-(( :poke: :love: :tired: :emotion: :party: :clown: :worried: X( :p